Nieuws

Nieuwe modellen van Zero: Richting het zand?

Elektrobouwer Zero Motorcycles heeft in de Verenigde Staten twee nieuwe namen laten vastleggen die mogelijk duiden op de komst van offroad-modellen. De geregistreerde namen: DSR/X en FXE zijn namelijk ondergebracht onder het kopje ‘elektromotoren; motoren en onderdelen daarvoor; motocross-motoren’.

Meest opvallende daarbij is natuurlijk dat laatste onderdeel ‘motocross-motoren’. En hoewel het zeker in lijn der verwachting ligt dat Zero het zand gaat opzoeken, is het wel goed om te weten dat ook Zero’s straatmodellen DS en DSR met deze toevoeging zijn geregistreerd. Hierdoor is er in ieder geval flink wat ruimte tot speculatie over de nieuwe modelnamen. De DSR/X zou kunnen duiden op een nieuwe uitvoering van de DSR, waarbij de X voor een sterkere en meer offroad geschikte uitvoering kan staan. Wij gokken op een DSR met spaakwielen – voor een 21 inch – en een grotere veerweg. Vergelijkbaar met de huidige Zero FX.

De typeaanduiding FXE is wat dat betreft iets lastiger te duiden. De ‘E’ staat immers niet voor ‘elektrisch’, want dat zijn alle motoren van Zero. Daarnaast heeft Zero met de FX ook al een ‘enduro’ in het gamma, dus is het niet direct aannemelijk dat het daarnaar verwijst. Misschien dat de Amerikaanse markt, waar Zero vandaan komt, een tipje van de sluier kan oplichten. In de eerste helft van 2020 is de offroad-verkoop in dat land namelijk met meer dan 50 procent gestegen.

Daarnaast ontbreekt een echte offroad crosser, zoals de Zero MX die in 2012 gelanceerd werd, in het huidige gamma. Is de FXE zijn opvolger? We gaan het zien!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.