Productnieuws

Nieuwe Michelin Anakee Adventure voor de avontuurlijke BMW-rijder

Bandenfabrikant Michelin heeft tijdens de Italiaanse motorbeurs haar nieuwe Michelin Anakee Adventure-band gepresenteerd. Deze band nestelt zich met zijn 80 procent ‘weg’ en 20 procent ’trail’ karakter tussen de Road 5 Trial en Anakee Wild uit het eigen gamma in.

Volgens Michelin komt de nieuwe band vooral op nat wegdek goed voor de dag dankzij zijn uitstekende grip, wat onder meer te danken is aan een nieuwe generatie rubber compounds met een hoog aandeel silica. Op een droog wegdek excelleert de band volgens de fabrikant juist op het gebied van een hoge stabiliteit en slijtvastheid.

Dat de nieuwe Anakee Adventure voor het eerst getoond werd onder een BMW R1250GS is natuurlijk geen toevalligheid. “De nieuwe Michelin Anakee Adventure is speciaal gemaakt om te kunnen beantwoorden aan de verwachtingen BMW-Motorradklanten, die hun avontuurlijke motor met name gebruiken op de openbare weg terwijl ze af en toe graag een keertje offroad willen rijden”, aldus Matthew Ye, de directeur businesslijn Tweewielers van Michelin.

De nieuwe band van Michelin is vanaf januari 2019 leverbaar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws