Nieuws

‘Nieuwe eigenaar voor Dainese gezocht’

De Italiaanse motorkledingspecialist Dainese staat naar verluid te koop. Investeringsmaatschappij Investcorp uit Bahrein, die vier jaar geleden de eigenaar van Dainese werd, zou al met potentiële kopers om tafel zitten.

Dat meldt ons Duitse zusterblad Motorrad. De overname zou overigens op zijn vroegst in 2019 plaatsvinden en alleen “als de financiele markt stabiel blijft”, aldus een bron.

Heel bijzonder is de stap van Investcorp overigens niet. De investeringsmaatschappij heeft immers als doel geld te verdienen, en daar is het met het Italiaanse merk zeker in geslaagd. De omzet van Dainese, waar ook AGV onder valt, steeg van zo’n 120 miljoen euro in 2013 naar 187 miljoen in 2017. Toen Investcorp in 2014 meer dan 80 procent van de aandelen overnam, moest er 130 miljoen euro voor betaald worden. Momenteel wordt de waarde al op 300 tot 350 miljoen euro geschat.

De resterende 20 procent is en blijft overigens in handen van Lino Dainese, de oprichter van het merk. Als potentiële kopers worden onder meer inversteringmaatschappijen als Adrian en L-Catterton, Carlyle en Permira genoemd.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.