Nieuws

Niet alleen de NS…,

Het CBR heeft dinsdagochtend bijna 400 rijexamens afgelast. In de provincie Zuid-Holland gingen de meeste niet door: 156 van de 657 examens. Dat aantal kan nog oplopen.

In de noordelijke provincies, waar vrijwel geen sneeuw viel, gaan alle examens vooralsnog door.

Kandidaten voor een motorrijbewijs die vóór 19 januari hun felbegeerde roze papiertje wilden halen komen door de weersomstandigheden in de problemen. Vanaf die datum gaan namelijk nieuwe, strengere, regels rond het motorrijbewijs in voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Dit is de zogeheten ‘derde rijbewijsrichtlijn’, in de volksmond beter bekend als het ‘drietrapsrijbewijs’. Veel jongeren die nog onder de oude regeling een motorrijbewijs wilden behalen, vissen nu achter het net.

Arjan Everink, hoofd Verkeer & Rijopleidingen bij de KNMV, kan zich helemaal vinden in de beslissing van het CBR om de rijexamens af te gelasten. “Dat is nu eenmaal het risico van deze tijd van het jaar. Ik snap dat het heel vervelend is voor een aantal mensen, maar het CBR stelt de veiligheid voorop en zo hoort het ook. Als het goed is, zijn de leerlingen door hun rijschoolhouders gewaarschuwd dat ze niet op het laatste moment hun rijexamens moesten plannen. Bij heel veel rijscholen zijn overigens de kandidaten al ruim voor 19 januari geslaagd voor hun motorrijbewijs.”

Bron: ANP / KNMV

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws