Nieuws

Motornieuws 2020: Husqvarna Norden 901 Concept-allroad

Husqvarna heeft tijdens de Eicma deze Norden 901 Concept gepresenteerd. Een fraai kijkje in de toekomst van het merk waarin een grote allroad met een twin als kloppend hart als welkome aanvulling kan zijn.

Het gamma van de KTM-dochter bestaat tot op heden immers uit Enduro’s, supermoto’s en café racers die allemaal zijn uitgerust met een eenpitter uit de KTM-familie. Met deze conceptstudie lijkt het merk een compleet nieuwe weg in te slaan. Wie goed kijkt ziet ook bij de Norden duidelijke overeenkomsten met de Adventure modellen van KTM. En hoewel Husqvarna zelf nog geen specificaties noemt, zou het 890 cc metende twin ook in de Huskie goed moeten zijn voor 105 pk.

Om ook op het onverhard goed uit de voeten te kunnen, rolt de Norden 901 Concept aan de voorzijde op een 21 inch voorwiel wat aan de achterkant met een 18 inch variant wordt gecomplementeerd. De vering – bestaande uit een direct afgeveerde schokdemper en upside-down voorvork – is uiteraard afkomstig van WP Suspension. Andere zaken die het offroad-karakter van de motor onderstrepen zijn de forse carterbeschermer en talrijke valbeugels. Ook de remschijven zijn van beschermkappen voorzien.

Verdere informatie ontbreekt nog, maar Husqvarna kennende zal dit snel veranderen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.