Nieuws

Motornieuws 2018: Triumph

Onlangs opende Triumph in Hinckley haar nieuwe bezoekerscentrum (zie Kort Gehouden), een klein feestje dus, dat extra werd opgeluisterd door de presentatie van maar liefst twee nieuwe Modern Classics: de Bonneville Speedmaster en de Bobber Black.
Na een klein jaartje afwezigheid keert de naam Speedmaster dus weer terug in de Britse line-up, waarbij het voortborduurt op de oude waarden. Een klassiek uiterlijk, waarbij veel stijlkenmerken van de afgelopen jaar gepresenteerde Bobber zijn overgenomen, in combinatie met wat praktischer deugden en een meer ontspannen zithouding. Net als de Bobber heeft de Speedmaster ook de hardtail-look, die door de meer dichte lijn aan de achterzijde, dankzij het grote achterspatbord, nog beter uit de verf komt. Aangedreven wordt de Speedmaster door de inmiddels bekende 1200 cc paralleltwin met 270° krukas, dat wat meer op koppel is getuned conform de Bobber specificaties. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer twee rijmodi (Road en Rain), evenals ABS, instelbare tractiecontrole, cruise-control en een moderne LED-koplamp.
Naast de Speedmaster verwelkomt de Modern Classics-lijn ook nog een tweede telg van de immens populaire Bonneville Bobber (naar eigen zeggen de snelst verkopende motor in Triumph’s 115-jarige geschiedenis): de Bonneville Bobber Black. Een naam die de twin natuurlijk in eerste plaats dank aan de vele diverse zwarte stijlelementen, echter ook op technisch vlak onderscheidt hij zich van de reguliere Bobber. Zo prijkt er aan de voorzijde een 16 in plaats van 19 inch wiel, met een lekker dik ogende 130 band. Ook heeft de Black dubbele remschijven (Bobber is enkel) met Brembo remklauwen voor, evenals een Showa voorvork met Ø 47 mm vorkpoten, waar de reguliere Bobber met een Ø 41 mm Kayaba vork is behangen. Ook op de Bobber Black is cruise-control standaard. Zowel de Bobber Black als de Speedmaster staan vanaf eind februari à medio maart 2018 bij de dealer. Over de prijzen is nog niets bekend.
Info: www.triumphmotorcycles.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws