Nieuws

Motorfiets parkeren in 020 blijft gratis

De MAG meldt: motorparkeren in Amsterdam blijft gratis


In juli van dit jaar publiceerde de MAG het artikel ‘Amsterdamse parkeerbelasting voor motoren – Is €166.000.000 niet genoeg?’. Dat sloeg op het bedrag dat Amsterdam aan parkeergeld inde in 2013. Het werd vooral door automobilisten opgebracht, maar de Amsterdamse parkeerdienst Cition had vergevorderde plannen om hun ‘omzet’ te verhogen via een extra bron van inkomsten, namelijk motorrijders.

De MAG moest in actie komen omdat sommige controleurs van Cition op eigen initiatief motorrijders parkeerbelasting wilde laten betalen. Daarbij maakte het deze ambtenaren zelfs niet uit of de motor wel of niet een ‘echte’ parkeerplek in beslag neemt. Omdat de motor ergens langs een gracht stond, moest er opeens €5 per uur betaald worden.

Na inmenging van de MAG kregen de eerste motorrijders die zich bij ons gemeld hadden alsnog hun parkeerboete kwijtgescholden. Dit overigens nadat hun eigen bezwaar afgewezen was. Daarbij werd door Cition aangegeven dat er in toekomstige situaties onverbiddelijk opgetreden zou worden. Dit was echter niet in overeenstemming met de in ons bezit zijnde verklaring van het College van B&W uit de jaren ’90. Daarin wordt gesteld dat motoren gratis mogen parkeren op de stoep of andere plekken, zolang ze geen direct gevaar of hinder veroorzaken. Tevens werd toen vermeld dat er geen aanleiding was om hier iets aan te veranderen, omdat dit systeem al tientallen jaren prima werkte.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws