Nieuws

MotoPlus-weekendtour: Ver weg in Nederland (3)

Na een Amersfoort en Waalwijk is het dit keer Hoogeveen dat het start- en eindpunt vormt voor alweer de derde route uit onze ‘Ver weg in Nederland’ serie. Naast de typische Drentse heidevelden voert de tocht ook langs prachtige coulisselandschappen en uitgestrekte oude veengronden.

Vanuit Hoogeveen gaat het eerst naar Ruinen met direct daarbij Engeland, de eerste buitenlandse plaatsnaam. Enkele kilometers verder komen we in de plaats Anholt, dezelfde naam als het Duitse Anholt, net over de grens in de Achterhoek. In de omgeving van Stuifzand komen we in Siberië (te zien op enkele straatnaamborden), terwijl we verder oostwaarts in het ‘warme’ Marokko komen (wederom enkel een straatnaambord). Op de terugweg doen we onder meer nog Elim, tevens een oase in de Sinaï-woestijn, De Krim (die behoeft inmiddels geen introductie meer) en nogmaals Engeland aan.
Halverwege de bijna 140 kilometer lange rit kun bij MotoPlusPunt IJsfabriek De Noordpool in Nieuw-Amsterdam jezelf trakteren op een bolletje ambachtelijk ijs, met of zonder een kop koffie!

Download MotoPlus Ver weg in Nederland 3 GPX en track
Download MotoPlus Ver weg in Nederland 3 GPX track
Download MotoPlus Ver weg in Nederland 3 KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws