Nieuws

MotoPlus 17 | Op weg naar de finale

Uiteraard gaan we in MotoPlus 17 verder waar we in de vorige uitgave gestopt zijn. In deel twee van onze Alpenmasters 2019 is het de beurt aan de drie overgebleven categorieën: mid-nakeds, scramblers en de zware allroads. Wie gaan de resterende drie finaleplekken innemen? Je leest het in MotoPlus 17!

In Noord-Duitsland hebben we de bewering van KTM (‘De beste terreinmotor onder de allroads en de beste allroad onder de terreinmotoren!’) nogmaals op de proef gesteld. Eerst tweeënhalve dag offroad met de KTM 790 Adventure R om vervolgens via de Trans Euro Trail weer huiswaarts te keren.

Reizen doen we dit nummer onder meer in Amerika. Zo mag Route 66 ondertussen de pensioengerechtigde leeftijd lang en breed gepasseerd zijn, vergane glorie is het zeker niet. De moeder aller wegen weet tot op de dag van vandaag nog horden fans van over de hele wereld te trekken. En wat blijkt, ook zonder Harley en franjes aan de leren jas weet dit historische stukje asfalt te fascineren!

Iets minder exotisch, maar zeker het bezoeken waard zijn de bergen van Twente. Het zijn er immers best veel. Weliswaar vooral qua naam en niet zozeer qua hoogte, maar een kniesoor die daar op let. Ook zonder alpiene hoogtes is het immers hartstikke mooi rijden in deze oostelijke Nederlandse landstreek. Daarom trokken we voor de Roadbook-Tour naar Tukkerland!

In de rubriek Techniek is het, na de verschillende tweecilinders, nu tijd voor de singles. Oftewel de eencilinders. Tot een aantal jaar terug was de eenpitter de meest gebruikte krachtbron in een motorfiets, maar vandaag de dag staan ze er letterlijk een beetje alleen voor. Hoe is dat zo ontstaan?

Voor de producttest hebben we in MotoPlus 16 een tiental paar korte handschoenen met elkaar vergeleken. Goede exemplaren bieden immers dezelfde bescherming als lange varianten, daarnaast zorgen ze ervoor dat je je handen lekker droog houdt. Lukt dat ieder paar korte handschoenen? Je leest het in MotoPlus 17.

Bij het onderdeel sport is dit keer volop aandacht voor Jack Miller. De Australiër staat er namelijk beter voor dan ooit. Het is dat er een paar nullen tussen de resultaten staan, maar anders had de 24-jarige dik in de top 5 gestaan. De reden dat het zo goed gaat, is niet alleen te vinden in het feit dat Miller bij Pramac Ducati op een (semi-)fabrieksmachine zit, maar ook in zijn eigen hoofd.

Zoals gewoonlijk is bovenstaande slechts een greep uit wat er allemaal in de nieuwe MotoPlus staat. De rest van de inhoud vind je hieronder. Alvast veel leesplezier!

Inhoud MotoPlus 17

TEST
Vergelijkingstest: Alpenmasters, deel 2 (Mid-naked, Scrambler en Adventure XL)
Twee groepen hebben de voorronde achter de rug en dat betekent dat er nog drie finaleplekken te vergeven zijn. Werk aan de winkel dus voor de mid-nakeds, de scramblers en de adventures XL.

Compacttest: BMW R nineT /5
Op pad met BMW’s hommage aan haar ‘streep-5-modellen’, die hun 50 jaar bestaan vieren. En daar is meer aan gebeurd dan een blauw kleurtje.

Roadtrip: KTM 790 Adventure R
Met onze KTM 790 Adventure R rijden we over de ‘Autobahn’ naar Noord- Duitsland om er een tweedaagse offroad-rit te rijden en vervolgens via de Trans Euro Trail in een paar dagen terug te rijden.

TECHNIEK
Eencilinders
Na alle tweecilinders in voorgaande techniek-artikelen laten we nu ons licht schijnen op een stamper pur sang: de eencilinder.

PRAKTIJK
Producttest: 10 waterdichte korte handschoenen
Korte handschoenen bieden nagenoeg dezelfde bescherming als lange. Maar zijn ze ook waterdicht? We testen 10 setjes voor je.

TIPS & TRICKS
Getest: Held Zaino rugzak; Nishua NFX-2 Carbon systeemhelm; Sidi Performer Lei dameslaarzen; Pirelli Angel GT II banden; column René van Bentheim.

REIZEN
Historic Route 66, USA
Route 66 blijft voor veel motorrijders de verpersoonlijking van de ultieme motordroom en dan het liefst in het zadel van een Harley. Wij doen het anders en rijden hem met een GS.

Roadbook-Tour: bergen van Twente
Limburg heeft bergen, dat weet iedereen wel, maar ook Twente heeft ze. In bescheiden formaat weliswaar, maar meer dan de moeite waard om overheen te rijden.

REPORTAGE
Mijn Trots: Michel Dirksen en zijn Suzuki V-Strom 650
Motorrijden wilde Michel Dirksen al heel lang, maar hij mocht nooit. Maar het vuurtje laaide toch weer op en Michel liet zich niet meer tegenhouden.

SPORT
Interview: Jack Miller
Met een vers contract voor volgend seizoen op zak en een aantal puike recente resultaten, zit het tegenwoordig helemaal goed tussen de oren bij MotoGP-coureur Jack Miller.

MOTOGP: Silverstone, Groot-Brittannië
Na de slag van Andrea Dovizioso in Oostenrijk werd Marc Marquez op Silverstone andermaal in de laatste bocht afgetroefd, dit keer door Alex Rins.

RUBRIEKEN
Warmdraaien
Newsflash
Column: Hugo Pinksterboer
Interview: Onderweg
Moto+Foto
Agenda
Strip: Motomania
Volgend nummer
Colofon

MOTOREN IN DIT NUMMER
Aprilia Shiver 900
BMW R1250GS HP
BMW R nineT /5
BMW R nineT Scrambler
Ducati Multistrada 1260 Enduro
Ducati Scrambler 1100 Special
Honda CB650R
Kawasaki Z900 (A2)
KTM 790 Adventure R
KTM 1290 Super Adventure S
Moto Guzzi V85 TT
Triumph Scrambler 1200 XC
Triumph Street Triple S 660 (A2)
Yamaha XT1200ZE Super Ténéré

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.