Nieuws

MotoMondo stopt als agent van MV Agusta

MotoMondo stopt per 1 januari 2022 als agent van MV Agusta voor de Benelux. Hiermee komt een eind aan het tijdperk waarin Jan Ykema met zijn bedrijf het Italiaanse motormerk 23 jaar vertegenwoordigde.

In 1998 richtte Ykema in opdracht van het Italiaanse moederbedrijf Cagiva Nederland BV op en vertegenwoordigde toen de drie merken van het concern in Nederland, waaronder MV Agusta. In 2000 werd de naam veranderd in Cagiva Benelux en kwam de distributie in België en Luxemburg erbij. Later is het bedrijf omgedoopt tot MV Agusta Motor Benelux. In 2007 kocht Ykema het bedrijf van MV Agusta en wijzigde de naam in MotoMondo. Cagiva werd van de markt gehaald en Husqvarna verkocht, maar MV Agusta bleef. Vanaf 2015 is het merkenportfolio van MotoMondo uitgebouwd met de merken Hyosung, Mash, Rieju, Royal Enfield en recent Moto Morini. Tevens is het werkgebied naast de Benelux uitgebreid naar Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Jan Ykema, directeur en eigenaar van MotoMondo, blikt terug op een mooie tijd: “MV Agusta is in mijn ogen nog steeds een van de mooiste motormerken ter wereld. Ik ben dan ook zeer trots dat ik het merk bijna 25 jaar heb mogen vertegenwoordigen. Helaas past het merk zakelijk niet meer bij de weg die MotoMondo is ingeslagen. Daarom is besloten om in goed overleg het agentschap terug te geven.”

De dealers zijn geïnformeerd en de lopende zaken worden afgerond en overgedragen aan de nieuwe vertegenwoordiger van het merk in de Benelux, die MV Agusta Italia op korte termijn bekend gaat maken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws