Modelnieuws 2019

Eicma 2018 Triumph: op de limited edition toer

In de week voorafgaand aan de Eicma trok Triumph reeds het doek van de nieuwe Scrambler 1200, die er in twee uitvoeringen komt: een standaard XC-uitvoering en meer offroad waardige XE-variant (zie MotoPlus 21/2018). Dat betekent niet dat de Engelsen al hun kruit vooraf al hadden verschoten.

In Milaan werd namelijk het doek getrokken van niets minder dan twee limited edition Bonnevilles, daarnaast werd een nieuw generatie TFT connectiviteitssysteem gepresenteerd dat haar debuut maakt op de nieuwe Scrambler 1200 en vanaf voorjaar 2019 over andere modellen zal worden uitgerold

Foto: Triumph

BONNEVILLE T120 DIAMOND EDITION

De legendarische Triumph Bonneville wordt volgend jaar 60 en dat moet uiteraard worden gevierd met een feestje. Dat krijgt onder meer gestalte in de vorm van deze special Bonneville T120 Diamond Edition, die in een gelimiteerde oplage van 900 stuks zal worden gebouwd. De ‘high torque’ twin met maximaal 105 newtonmeter koppel kreeg een zeer smaakvolle witte kleurstelling met daarin heel subtiel een aluminium kleurig union flag-motief verweven. Verder is de Diamond voorzien van unieke (tank)badges, chromen blokdetail en kettingbeschermer en krijgt ‘ie uiteraard een uniek nummer met bijpassend certificaat.

Foto: Triumph

BONNEVILLE T120 ACE

Nog een limited edition eerbetoon, in dit geval niet specifiek aan de naamgever zelf, maar aan de stroming/cultus waar ‘ie deel van uit maakte. Oftewel de eerste generatie café racers in het algemeen en het nog altijd legendarische Ace Cafe in Londen in het bijzonder. Ieder exemplaar van de in een gelimiteerde oplage van 1.400 stuks gebouwde Bonneville T120 Ace, die is gebaseerd op de Bonneville Black, draagt dan ook niet alleen de persoonlijke handtekening van Triumph-eigenaar Nick Bloor, maar ook van Ace Cafe-oprichter Mark Wilsmore. De twin met zwarte inlaatcovers en kort achterspatbord rijdt zich verder in de kijker met een zwart eendelig zadel, bullet LED-knipperlichten en een mat donkergrijs jasje met in contrasterend lichtgrijs onder meer het Ace Cafe-logo. En natuurlijk is dat logo ook op verschillende andere delen van de machine terug te vinden.

Foto: Triumph

TFT CONNECTIVITEITSSYSTEEM

Geen nieuw model, maar een nieuwe ontwikkeling. In Milaan maakte Triumph namelijk bekend dat het nieuwe TFT bluetooth connectiviteitssysteem, dat voor het eerst op de nieuwe Scrambler 1200 wordt geïmplementeerd, vanaf voorjaar 2019 op alle Triumph met TFT-display zal worden uitgerold. Dat niet alleen, ook bestaande motorfietsen met een TFT-scherm, kunnen zich bij de Triumph-dealer melden voor upgrade naar de nieuwe techniek, dat in combinatie met je smartphone onder meer voorziet in turn-by-turn navigatie, evenals het bedienen van je GoPro-camera en smartphone via de motor.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.