Nieuws

Mijwaart brengt met dubbele winst spanning terug in Yamaha R3 Cup

De eerste overwinning in de Yamaha R3 Cup voor Kevin Mijwaart tijdens de Dutch TT op Assen, smaakte duidelijk naar meer want ook op Zolder kwam hij als eerste over de streep. Door beide races in het Belgische Zolder op zijn naam te zetten is het Mijwaart gelukt het gat met klassementsleider Finn de Bruin te verkleinen tot 16 punten.

Tijdens de eerste wedstrijd bleven zes rijders bleven tot aan de voorlaatste ronde dicht bij elkaar. Mijwaart, De Bruin, Buis, Bronkhorst, Van den Broek en Molenaar maakten er een mooie strijd van. Mijwaart was op de finish het sterkste net voor De Bruin. De op de derde plaats geëindigde Molenaar bekroonde zijn geweldige race met zijn eerste podiumplaats. Voor Buis en Bronkhorst verliep de slotfase minder goed. Buis kwam in de voorlaatste ronde even buiten de baan en kwam als zesde over de finish. Bronkhorst crashte in de laatste ronde, klom terug op de motor en werd zevende. Van den Broek viel in de slotfase iets terug en zag ’t Hoen aan hem voorbij gaan, die lang alleen had gereden. ’t Hoen werd daardoor vierde en Van den Broek vijfde.

In de tweede manche waren de verschillen wat groter. Mijwaart pakte de leiding, maar werd in de loop van de race achterhaald door De Bruin. De twee Pearle Gebben Racing rijders maakten er een mooi duel van, die opnieuw in het voordeel werd beslist door Mijwaart. Ook in deze race was het Molenaar het die de derde plek bemachtigde, met achterhem ’t Hoen en Van den Broek op plek vier en vijf. Buis moest, door technische problemen, genoegen nemen met een zesde plaats.

Yamaha R3 Cup coördinator Joey Litjens: “De rijders waren gedurende het weekend constant op zoek naar verbetering, zowel rijtechnisch als motorisch en dat stemt mij zeer tevreden. Het was geweldig om te zien dat er in de eerste race een kopgroep van zes rijders bij elkaar kon blijven en dan zie je ook dat we echt stappen voorwaarts maken als Yamaha R3 Cup. In de tweede race waren de verschillen iets groter, maar hebben we ook mooie gevechten gezien op de baan.”

De volgende ronde van de Yamaha R3 Cup is weer op Nederlandse bodem tijdens Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen. Dit gecombineerde motor- en autosportevenement wordt georganiseerd op zaterdag 18 en zondag 19 augustus.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.