Nieuws

KTM 390 Adventure: kleintje voor groot avontuur

KTM heeft niet tot het gaatje hoeven gaan om de Adventure 390 weer helemaal bij de tijd te krijgen. De kleine avonturier zag dan ook vrij recent in 2020 het daglicht waardoor minimale aanpassingen voldoende zijn voor het 2022-model.

De gietwielen van de 390 Adventure hebben niet langer zes, maar vijf spaken. Om alle klappen goed baas te kunnen zijn de velgen ook robuuster dan voorheen. Vanzelfsprekend gedraagt de eencilinder zich zo keurig dat het de goedkeuring kan dragen van de Euro5-keurmeesters. Tot slot heeft de vernieuwde traction-control de standen Street en Offroad gekregen. Zoals te verwachten valt, laat de elektronica meer wielslip toe in offroadstand. Verantwoordelijk voor die wielslip is de 373cc zware eencilinder die nog altijd goed is voor maximaal 43 pk en 37 Nm aan koppel. Zoals met de meeste nieuwe modellen dit jaar wachten we nog af wat de verkoopprijs gaat worden.

De nieuwe 390 Adventure in actie zien? Deze video van Baja-winnaar Quinn Cody en wereldreiziger Paolo Cattaneo verlost je wellicht van het vastgeroeste idee dat ook in het onverharde een zware je ware is. Nog altijd niet overtuigd? Lees dan hier de eerste test van de 390 Adventure uit 2020. Gezien? Dan kunnen we nu naar de vernieuwingen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.