Nieuws

James May heeft een oplossing gevonden voor het probleem van motorfiets diefstal.

Voormalig presentator van ‘ Top Gear’ James May heeft een oplossing gevonden voor het probleem van motorfiets diefstal; Dood gewoon alle motordieven.

May stelde dit voor in een artikel in ‘DriveTribe’, waar hij gelukkig ook verklaart dat hij ‘heftig tegen de doodstraf en elke andere vorm van moord door de overheid’ is.
May heeft niet veel op met mensen die uit wanhoop stelen. May’s haat voor motordieven wordt gedeeltelijk gedreven omdat zijn motorfietsen in het verleden door dieven zijn beschadigd, maar ook omdat deze mensen enkel door hebzucht en winst worden gedreven.
“Ik haat het idee dat er mensen aan mijn spullen zitten, maar eerlijk gezegd, ik heb het vrij goed voor elkaar. Wanneer bijvoorbeeld een wanhopige man mijn jas van uit kroeg jat omdat hij de nacht weer in de vrieskou moet, dan mag hij de jas zo van me hebben. Het zal hopelijk zijn leven veranderen en ik kan gewoon een nieuwe kopen.
‘Zelfs een wanhopige drugsverslaafde mag mijn jas hebben. Hij heeft ergens in het leven een fout gemaakt en ik niet, en dat is mijn geluk. Maar de mensen waarover we hier praten zijn gewoon een stelletje rukkers die enkel op de snelle winst uit zijn en dus zouden we hen moeten doden.’
May’s scheef zijn column als een reactie op een aantal motorfiets diefstallen en poging tot diefstal die zijn gefilmd door voorbijgangers . Maar hij zal het wel niet letterlijk menen, toch, James?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws