Nieuws

Honda lanceert vernieuwde CB1000R + Black Edition

Ook de CB1000R, het vlaggenschip van Honda’s Neo Sports-familie krijgt een update voor 2021 met uiteraard de stap naar Euro5 en een speciale uitvoering in de vorm van de Black Edition.

Afgelopen modeljaar werden de looks van de zwaarste CB nog wat aangepunt en dat wordt voor komend modeljaar nog wat verder doorgetrokken met een nog wat agressievere en voorwaarts gerichte lijnvoering en nieuwe zevenspaaks aluminium gietwielen. De achterzijde is nog minimalistischer gehouden door een nieuw subframe en een compactere kentekenplaathouder.

Ook het uitzicht vanuit het zadel is nieuw, want de CB1000R heeft een nieuw 5 inch TFT-display, full colour uiteraard, met diverse weergavemogelijkheden. Bediening geschiedt middels een set knoppen op de linker stuurhelft.

Het geïntegreerde Honda Smartphone Voice Control (HSVC)-systeem linkt de smartphone met de motorfiets en maakt stembediening van oproepen, e-mail, muziek en navigatie mogelijk. Je moet dan uiteraard wel een in de helm geïntegreerde headset hebben. HSVC verbindt met het dashboard via Bluetooth. Bediening is ook mogelijk via de knoppen op de linker stuurhelft. Onder het zadel bevindt zich nu ook een USB-oplaadpoort om je smartphone onderweg op te laden.

De 998cc-viercilinder van de CB is goed voor een dikke 145 pk vermogen bij 10.500 tpm en 104 Nm koppel bij 8.250 tpm. De enige wijzigingen voor 2021 zijn geoptimaliseerde instellingen voor het injectiesysteem – voor een soepelere vermogensafgifte en een verbeterde gasrespons – en uiteraard Euro5-compatibiliteit. Gebleven zijn uiteraard de verschillende rijmodi en de daaraan gekoppelde settings voor vermogen, motorrem en tractiecontrole.

De nieuwe Black Edition is technisch identiek, maar is volledig in het zwart uitgevoerd met een aantal aluminium accenten en is standaard voorzien van een quickshifter, fly-screen en afdekkap voor de duo-zitplek.

Als adviesprijs voor de nieuwe 2021 CB1000R heeft Honda € 15.258,00 ( BE: € 13.094,00) opgegeven.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.