Nieuws

Harley richt volledig elektrisch merk op

Harley-Davidson start onder de naam LiveWire een eigen merk voor elektrische motoren. Het eerste model van het nieuwe merk zal naar alle waarschijnlijkheid tijdens de International Motorcycle Show in het Amerikaanse Irvine al gepresenteerd worden.

Harley-baas Jochen Zeitz kondigde eerder al aan dat de start van het eigen merk onderdeel is van het Hardwire-plan: Harley is vastbesloten om voorop te lopen als het om e-mobility gaat. Met dat doel voor ogen heeft de Amerikaanse fabrikant elektra-specialisten aangenomen, die hun sporen onder andere al bij autofabrikant Ford hebben verdiend en wordt LiveWire nu dus een echte merknaam. Die naam klinkt wellicht bekend in de oren en dat kan kloppen, want het is namelijk de naam van het (nu nog enige) elektrische model van de Amerikanen.

Tijdens de International Motorcycle Show op 8 juli in Irvine (California) zal het eerste model van LiveWire worden gepresenteerd. Of het daarbij gaat om een gemodificeerde Harley-Davidson LiveWire of om een volledig nieuw model blijft voor nu nog even de vraag. Door publicatie van registratiegegevens bij de Amerikaanse autoriteiten is wel duidelijk is dat het nieuwe model van LiveWire One gaat heten, net zoals de eerste motorfiets van moedermerk Harley-Davidson. Ook het topvermogen is bekend, de Livewire One zal namelijk net als de Harley-Davidson LiveWire omgerekend goed zijn voor zo’n 102 pk.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...
Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...

Overig nieuws