Nieuws

Elektrische Eysing, met een g

De motor voor de Eysing PF40 komt uit Nederland, het design uit Italië en het benodigde kleingeld uit India.

Is het mooi? Is het kunst? Is het het geld waard? Dat mag iedereen voor zichzelf beslissen. Feit is dat deze lichte elektrische machine van Eysing, dus zonder de ‘k’ van lang geleden, onlangs werd gepresenteerd tijdens de Masters Expo in Amsterdam.

De machine is het resultaat van een samenwerking tussen het Nederlandse Eysing en de beroemde Italiaans designstudio Pininfarina, waarin het Indiase Mahindra sinds 2015 een meerderheidsbelang heeft. Eysing is een nog jong merk, werd in 2017 opgericht en is gespecialiseerd in e-bikes en e-brommers in retro-look. De machines worden in kleine oplage met de hand geproduceerd in Nederland.

De Eysing PF40 moet qua looks aan motoren uit de jaren dertig van de vorige eeuw herinneren. De 25- en 45-km/uur modellen hebben een frame dat door Pininfarina is ontwikkeld. De 1,72-kWh-accu zit in het onderste deel van het frame en niet bovenin zoals bij andere modellen van Eysing. Het 48-Volt-systeem drijft een 2-kW-wielnaafmotor aan. De actieradius moet voor de 60 kilo wegende machines zo’n 100 kilometer bedragen, maar dat zal dan voor het 25-km/uur-model gelden. Voor de laadtijd wordt 8 uur opgegeven en 4 uur met een snellader. Meer info vind je hier: www.eysing.com  

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws