Nieuws

Eerste volledig elektrische Indian per direct te koop

Harley-Davidson heeft met haar LiveWire al enige tijd een volledig elektrische motorfiets op de markt. En goed voorbeeld doet blijkbaar volgen, want Indian komt ook met een elektrische motor. Maar wel op geheel eigen wijze.

Indian liet de naam eFTR, zoals de motor heet, in juni van dit jaar vastleggen bij de octrooiautoriteiten in Europa, Australië en de VS. Opvallend daarbij was dat de naam specifiek geregistreerd werd als naam voor een volledig elektrische motor of onderdelen daarvoor.

Nu is duidelijk wat de Amerikanen daarmee bedoelden. De nieuwe Indian eFTR is inderdaad een volledig elektrisch aangedreven motorfiets, maar is in de basis bedoeld voor kinderen. De 1,3 meter lange eFTR is geschikt voor kinderen van acht jaar en ouder tot een gewicht van 80 kilo. De zithoogte is 59 centimeter en de wielbasis is 92 centimeter.

Over de specificaties van de elektromotor heeft Indian geen uitspraken gedaan. Wel is duidelijk dat de eFTR twee verschillende vermogensmodi heeft. In de eerste stand is een topsnelheid van 16 km/uur haalbaar en tot 140 minuten rijtijd. In de tweede stand ligt de top op 25 km/uur, maar is het speelplezier beperkt tot 65 minuten.

De eFTR is verder voorzien van schijfremmen op beide wielen, een upside-down voorvork en een monoschokdemper en cantilever aan de achterzijde. Gezien de naam is het niet vreemd dat de eFTR qua design sterk leunt op de FTR 750 flat track racer. De tank heeft zelfs een bijpassende carbon-look. Indian biedt de eFTR per direct te koop aan in de VS voor een prijs van 750 dollar.

Of daarmee het elektrische avontuur van Indian meteen gedaan is, is nog de vraag. De eFTR heet voluit namelijk eFTR Jr., waarbij Jr. staat voor junor. Gaat er oor een senior volgen? De tijd zal het leren. Moederbedrijf Polaris heeft immers al eerder gekeken naar volledig elektrische motorfietsen. Zo werd in 2016 de Empulse TT gepresenteerd. Een van een schakelsysteem voorziene conceptmotor met een top van 54 pk en een opgegeven reikwijdte van 225 kilometer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws