Nieuws

De ANWB en KNMV zeggen dat…

… we het komende weekend voorzichtig moeten zijn.

Door het mooie lenteweer komend weekend gaan motorrijders naar verwachting massaal de weg op. Dat is echter niet zonder gevaar, alle weggebruikers moeten extra alert zijn. Daarvoor waarschuwt de ANWB .

,,Na een winter van weinig tot geen motorrijden moeten motorrijders weer wennen aan de snelle, directe bewegingen van hun motor. Maar ook automobilisten zullen extra alert moeten zijn. Motorrijders rijden bijvoorbeeld geregeld tussen auto’s door in de file. Wees flexibel en houd rekening met elkaar”, adviseert de organisatie. Aan het begin van het motorseizoen gebeuren altijd relatief veel ongelukken.

De ANWB adviseert motorrijders om de bandenspanning te controleren voordat ze de weg op gaan, de verlichting te controleren en beschermende kleding te dragen. De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) sluit zich aan bij het advies van de ANWB. ,,Iedereen staat te trappelen om weer de weg op te gaan, maar ze vergeten soms dat ze een half jaar niet meer hebben gereden. Mensen moeten dus extra voorzichtig zijn”, vertelt een woordvoerder.

En als je nu uit veiligheidsoverwegingen besluit met een theemuts op je kop onder de tafel te gaan schuilen, dan ben je het zoveelste slachtoffer van de angstcultuur die we om onduidelijke redenen opgedrongen krijgen.

En als de theemuts over je neus zakt, dan kun je stikken.

Stap dus gewoon op je motor en let een beetje op. Motorrijden is te leuk om je er zorgen over te maken.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws