Nieuws

Airbag in Vanucci motorkleding

Vanucci, het huismerk van Louis, heeft een aantal nieuwe textiel- en leren kledingstukken in het assortiment opgenomen, die gecombineerd kunnen worden met een elektronisch aangestuurd airbag-systeem.

Nieuw in de Vanucci-collectie zijn het VSJ-m1 leren motorjack, de eendelige VSM-m1 leren eendeler en het textieljack VAJ-m2. Bij alle drie de items kan het Tech-Air-System van Alpinestars worden gebruikt. Jacks en leren pak zijn volgens Louis zo ontworpen dat de airbag door aangepaste stretchzones precies de benodigde uitklapruimte heeft om de drager te beschermen. De airbags beschermen niet alleen de rug van de drager, maar tevens grote delen van het bovenlichaam. Daarnaast zijn de kledingstukken uiteraard voorzien van dubbele lagen materiaal, veiligheidsnaden en protectoren op schouders en ellebogen. Bij het leren pak worden ook de heupen en knieën nog beschermd.

Het leren jack VSJ-m1 (€ 399,99) is compatibel met het Alpinestars Tech-Air Race-e Airbag-vest en is alleen in herenmaten verkrijgbaar. Het jack is gemaakt van rundleer en heeft stretch-inserts bij de ellebogen, oksels en rond de schouders. Aan de voor- en rugzijde is het jack deels geperforeerd. Protectie op schouders en ellebogen is standaard, een rugprotector optioneel.

Ook het eendelige leren pak (€ 799,-) kan worden gecombineerd met het Alpinestars Tech-Air Race-e Airbag-vest en ook dit pak is uitsluitend in herenmaten verkrijgbaar. Het is gemaakt van 1,2 tot 1,4 mm dik rundleer en is verder voorzien van elastisch materiaal rond de kraag, aan de zijkanten van het borstpaneel, aan de binnenzijde van de armen, in de knieholtes en de kuiten. Op de schouders, oksels en knieën zorgt leerstretch voor extra bewegingsvrijheid.

Kies je voor het textieljack VAJ-m2 (€ 499,99), dan kun je deze combineren met het Alpinestars Tech Air Street-e Airbag-vest. Dit toerjack met lange snit is gelamineerd met een Sympatex-membraan en is verder voorzien van ruime zakken en stelmogelijkheden voor onder andere de armen en taille.

Let op: de airbag-systemen van Alpinestars moeten los worden aangeschaft, die prijs komt dus nog bovenop genoemde prijzen.

Info: www.louis.nl 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws