Nieuws

Hyosung A1-cruiser met V-twin

Je moet het Hyosung nageven: de Koreaanse motorfietsfabrikant heeft serieus oog voor A1-rijders met een voorliefde voor customs. Na de klassieke GV 125S EVO bobber, lanceert het cruiser GV 125R.

De basis voor de bobber en de moderner ogende cruiser is gelijk: een watergekoelde 125cc V-twin. Eentje die in tegenstelling tot de traditionele dikke V-twin wel zin heeft in hoge toerentallen. Verder doet Hyosung er alles aan om de GV 125R wel op een zware motor te laten lijken. De tankvorm is opvallend, hetzelfde geldt voor de grote luchthappers en het flyscreen. Het zadel is al net zo in het oog springend. Dat verandert moeiteloos van een twee- in een stilistische eenzitter.

De cruiser lijkt een hardtail, maar beschikt over een monoshockdemper. Vooraan huist een upsidedown-vork. Hyosung kiest niet – zoals vaak in deze opstapklasse – voor een gecombineerd remsysteem, maar voor ABS. Verdere luxe bestaat uit een elektronische sleutel, USB-poort en LED-verlichting rondom.

De GV 125 R is beschikbaar in mat zwart, blauw en glanzend zwart. Begin november staat de machine al bij de Hyosung-dealer. In Nederland kost de instapcruiser € 5.999,- in België is hij € 900,- goedkoper.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Bandentest 2024: 6 toerbanden!

Bandentest 2024: 6 toerbanden!

17 mei, 2024

Goede banden zijn natuurlijk van groot belang. Ze vormen het contact tussen motor en wegdek en ze maken het ...

Overig nieuws