Nieuws

Motornieuws 2022: MV Agusta F3RR

Met alleen wulpse lijnen en fraaie techniek red je het niet in Europa tegenwoordig, je moet wel Euro5-fähig zijn. En dus werd  MV Agusta’s F3-lijn begin dit jaar de nieuwe Euro-norm binnengeloodst. Hoewel lijn? Buiten instapmodel F3 Rosso was er geen andere F3-telg, maar daar komt nu verandering in: ziehier de nieuwe RR!

Dat RR vertaalt zich niet geheel verbazingwekkend in een wat sportievere aankleding ten opzichte van de standaardmachine. En dan met name op het gebied van kuipwerk. Dat is namelijk bijna volledig uit carbon opgetrokken, met een volledig ander design dan dat van de Rosso. Meest in het oog springende verschil zijn de geïntegreerde winglets, die volgens de fabrikant bij 240 km/uur 8 kilo downforce genereren. Ook kreeg de RR een iets lichter achterwiel dan de Rosso.
Daarmee zijn de verschillen meteen ook wel behandeld, rijwieltechnisch en motorisch vertrouwt de RR namelijk op dezelfde, dit jaar vernieuwde basis van de standaardmachine. Ofwel een groot 5,5” TFT scherm, nieuwe 6-assige IMU met diverse, deels hellingshoekafhankelijke hulpsystemen en een aangepast (stijver) frame. En ook de 798cc driecilinder lijnmotor met contra-roterende krukas is in RR-twim gewoon goed voor maximaal 147 pk bij 13.000 toeren. Daar valt nog wat extra uit te peuren middels de optionele Racing Kit trouwens. Die omvat naast verschillende CNC freesdelen (brandstofdop, rem- en koppelingshendel) en een duozitcover, namelijk ook een titanium Akrapovic uitlaatsysteem (gehomologeerd) met andere ECU. Daarmee krijgt het vermogen een boost naar 155 pk, terwijl het drooggewicht zakt van 173 naar 165 kilo. De nieuwe F3RR komt er in twee kleurstellingen (wit/zwart en rood/zwart), prijzen beginnen bij € 25.200,-. Info: www.motomondo.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test CFMoto 450MT

Eerste test CFMoto 450MT

27 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...

Overig nieuws