Nieuws

Uit de losse pols: Blechmann BMW R18

Dat BMW’s nieuwe R18 een dankbaar onderwerp voor customizen is, zagen we onlangs al met de special die Roland Sands op basis van de nieuwe boxer creëerde. Nu duikt er al een volgende door BMW geïnitieerde special op, en wel van de Oostenrijkse custom-bouwer Bernhard Naumann, beter bekend als ‘Blechmann’.

Ook deze ‘Blechmann R18’ maakt grotendeels gebruik van het originele frame en de originele bevestigingspunten. Opvallend aan de werkwijze van Naumann is dat hij vooraf nooit schetsen maakt. Hij doet zijn inspiratie al werkende aan de motorfiets op. “Ik ‘teken’ het design in feite rechtstreeks op de machine, waarbij ik meteen ook het uiteindelijke materiaal gebruik. Daardoor kan ik onder andere voortdurend de proporties in de gaten houden”. Zo is onder andere de – op zijn zachtst gezegd – opvallende voorpartij met een niervormige koplamp ontstaan, en ook de sportieve eendelige zadelpartij, die gebruik maakt van het originele subframe.

De benzinetank is behoorlijk aangepast en is smaller dan origineel om het geheel een sportievere uitstraling te geven. Ook is het originele balhoofd gebruikt voor de montage van de kroonplaat en de stuurhelften. Het geheel, waar ruim 450 uur werk in is gaan zitten, is afgemaakt met een neutrale zwarte kleurstelling met klassieke witte BMW pin-stripes als accent.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Yamaha XSR900 GP

Eerste indruk: Yamaha XSR900 GP

30 april, 2024

De XSR900 GP is het aan zijn stand en vooral inspiratiebron verplicht om lekker sportief voor de dag te komen. We ...

Overig nieuws