Nieuws

Herlings breekt voet bij training in Spanje

Na alle feestelijkheden en genieten van de eerste MXGP-wereldtitel is het weer ‘business as usual’ voor Jeffrey Herlings. En daar horen helaas ook blessures bij. KTM heeft namelijk zojuist bevestigd dat Jeffrey Herlings in Albaida in Spanje een breuk in zijn voet heeft opgelopen en dat hij daar ook al voor geopereerd is.

Nadere gegevens ontbreken nog, maar het zou alleen om de voet of middenvoetsbeentjes gaan. KTM bevestigt alleen dat er geen grote schade aan de enkel is; binnen twee dagen komen ze met een persbericht over de ingeschatte duur van Herlings’ herstel. De drie wedstrijden die Herlings de komende weken zou rijden als voorbereiding zal hij wel (moeten) laten schieten, maar laten we hopen dat hij voor de eerste MXGP over 5 weken op 3 maart in het Argentijnse Neuquen weer voldoende hersteld is.

Het ziet er echter naar uit dat hij net als in 2017 niet fit aan het seizoen kan beginnen vanwege een botbreuk pal voor de start van het seizoen. De tweede GP is dit jaar op 24 maart in Engeland en een week later komt de MXGP al naar Nederland, voor de race in Valkenswaard.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test CFMoto 450MT

Eerste test CFMoto 450MT

27 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...

Overig nieuws