Nieuws

Daar is de J Concept van Kawasaki weer

J Concept, zegt dat je nog iets? Kawasaki presenteerde de motor in 2013 tijdens de Tokio Motor Show. Een futuristisch driewielig voertuig, dat sinds de initiële presentatie eigenlijk van de radar is verdwenen. Tot nu. Zo plaatste de Japanse motorbouwer onlangs een video op YouTube waar de ‘J’ opnieuw langs komt rijden.

De bijzonder uitziende toekomstvisie van Kawasaki is niet vergelijkbaar met andere moderne concept-machines. Deze elektrische driewieler kan als het ware evolueren. Transformeren naar de wensen van de rijder. Eén motor die zowel voor de sportievelingen als de rustige motorrijders uitkomst biedt. De meest opvallende standen van de motor zijn daarbij de rechtop-modus en de aanvalsmodus. Bij de eerste stand vergroot de afstand tussen beide voorwielen en komt de bestuurder in een comfortabele rechte zit. In de aanvalsmodus schuift alles juist in elkaar, waardoor de motor een stuk gestroomlijnder wordt. De bestuurder kan deze standen, tijdens het rijden, selecteren middels spraakcommando’s.

Hoe concreet dit concept is? Geen idee, daar laat Kawasaki zich verder niet over uit in de video. Duidelijk is wel dat de pijlen op de toekomst gericht zijn.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test CFMoto 450MT

Eerste test CFMoto 450MT

27 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...

Overig nieuws