Nieuws

Norton: The Never Ending Story

Norton is een van de vele Britse merken die met de regelmaat van de klok weer verschijnen…  En verdwijnen. In Engeland zijn net zo veel idealisten als roofzuchtige zakenmannen en hongerige managers. Dat houdt die regelmaat in stand.

Alleen het roemruchte Triumph heeft succesvol de overstap naar het heden gemaakt.

Hier in Nederland zitten blijkbaar nog een paar mensen te wachten op hun droom Norton die ze besteld en al lang betaald hebben.

Okay, fabriceren en leveren gaat nog ff niet zo lekker,maar ondertussen heeft Stuart Garner (CEO van Norton)  bedacht dat hij de hele Britse motorindustrie weer mondiaal toonaangevend kan maken  door zelf een hele generatie nieuwe motormakers, ontwerpers en monteurs te kweken.

De Britse overheid heeft het plan vond het een fantastisch idee en heeft steun heeft toegezegd. En met die subsidie gaat de British Motorcycle Manufacture Academy (BMMA) officieel van start. YES!!

 

Norton stelt ‘het bedrijf’  open voor de werkstudenten tussen de 16-18 om ze een praktische leeromgeving te bieden. Om de wereld straks weer op zijn plek te zetten.

 

En of er ooit weer Nortons te koop komen in Nederland?  

Zou wel mooi zijn. Want de nieuwe Nortons zijn beeldschoon.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.