Nieuws

TT Circuit Assen verlengt MotoGP en WK Superbike contract tot 2031

Het TT Circuit Assen is tot en met 2031 verzekerd van de MotoGP. Dat is het resultaat van een nieuwe overeenkomst tussen het TT Circuit Assen en MotoGP-organisator Dorna. De voorgaande verbintenis liep in 2026 af.

Assen is een populaire baan. Niet alleen bij de rijders, maar ook bij het publiek. Bovendien is de Dutch TT het langst meedraaiende evenement op de GP-kalender. Sinds de start van de GP’s in 1949 heeft Assen onafgebroken op de kalender gestaan, een uniek feit. In 2025 viert het TT Circuit zelfs de honderdste verjaardag van de allereerste TT op de Drentse hei.

Arjen Bos, voorzitter van TT Circuit Assen, is bijzonder tevreden met de verlenging van het contract, dat trouwens ook het WK Superbike behelst: “Daar zijn we inderdaad erg blij mee, helemaal nu de MotoGP zich zo sterk ontwikkeld. Het bevestigt de status van de TT Assen als een hoogtepunt op de MotoGP-kalender.”

Ook Carmelo Ezpeleta, directeur van de Dorna Sports, is tevreden met de verlenging. “We zijn blij dat we Assen voor langere tijd op de kalender houden. Assen stond in het eerste seizoen van de GP-racerij in 1949 al op de kalender. Dat is uniek, maar we komen hier uiteraard niet alleen voor de historie of de statistieken. Racen op Assen, zelfs 100 jaar na de eerste races op dit circuit, is iets heel speciaals en het wordt alleen maar beter. Het is een geweldig, modern evenement dat altijd ongelofelijke races en iconische momenten oplevert.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws