Nieuws

Zontes komt driecilinder allroad

Het Chinese Zontes had tot dusverre enkel eencilindermotoren met 125 tot 350 cc inhoud, maar met de nieuwe driecilinder-lijnmotor komt daar met 699cc een flinke schep bij. De nieuwe ZT 703 F Adventure is het eerste model met het nieuwe blok.

‘Super Adventure’ valt er zelfs op de kuip te lezen. Bij nader inzien zeker niet overdreven, want de technologie, specificaties en uitrusting van dit model zijn indrukwekkend – zelfs naar internationale maatstaven. In deze allroad-trim levert de triple 97 pk bij 10.000 tpm en 76 Nm bij 7.500 tpm. Standaard aan boord zijn een zesversnellingsbak met quickshifter en tractiecontrole. Het brandstofverbruik bedraagt volgens opgave 1 op 20.

Het frame van de ZT 703 F Adventure is van aluminium, waarbij het hoofdframe naar verluidt slechts 11 kilo weegt en het achterframe 3,8 kilo. Ok de swingarm is van aluminium. Met een volle 22-liter benzinetank weegt de ZT 703 F 228 kilogram, relatief licht is voor een motorfiets in deze categorie. Marzocchi tekent voor de upside-down-voorvork en de achterschokdemper, beide zijn trouwens instelbaar. De remklauwen zijn afkomstig van Brembo-dochter J.Juan. Met tubeless kruisspaakwielen en Michelin-banden in de maten 90/90-21 voor en 150/70-18 achter is deze Adventure ook in die zin een ‘echte’ allroad.

Ook de verdere uitrusting is zondermeer indrukwekkend en ultramodern met onder andere een elektrisch verstelbare ruit en dodehoekdetectie met radarsensoren achter. Ook zijn er handvatverwarming, handkappen, een royale aluminium carterplaat en een middenbok. Led-verlichting is uiteraard ook standaard, evenals een 6,75 inch TFT-kleurendisplay met GPS en smartphone-connectiviteit inclusief app. Er zijn ook USB-aansluitingen, een keyless-startsysteem en zelfs een frontcamera (dashcam).

De Zontes ZT 703 F Adventure ging eind april 2024 in China in de verkoop voor 43.800 yuan, omgerekend zo’n 5.600 euro. Naar verluidt volgt er nog een modelvariant met een 19-inch voorwiel, 17-inch achterwiel en een iets lagere zithoogte. Export naar Europa lijkt mogelijk, aangezien Zontes in sommige landen al een dealer-netwerk heeft.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws