Nieuws

MotoPlus lezersreis Las Vegas

MOTOPLUS LEZERSREIZEN 2015 LAS VEGAS – Amerika

VIVA LAS VEGAS!

8 juni 2015, 10-daagse motorreis, start- en eindpunt Las Vegas

VIVA LAS VEGAS! Elvis Presley zong het jaren geleden al. De stad met zijn ontelbare neonlichten, casino’s en wervelende shows oefent een haast onbedwingbare aantrekkingskracht uit op alles en iedereen. Maar dat is niet het enige, Las Vegas ligt in de staat Nevada, een perfecte locatie om in tien dagen tijd per Harley-Davidson, een echt Amerikaans icoon, een aantal absoluut unieke hoogtepunten van Noord-Amerika te bezoeken. Ga jij met ons mee?

Las Vegas is fascinerend, maar er is nog zo veel meer. Dak je ontdekken tijdens de 10-daagse motorreis die MotoPlus in samenwerking met Travel2Explore organiseert. Wat te denken van het Zion National Park, waar we langs oprijzende wanden en hellingen rijden om ons vervolgens te vergapen aan de rode en bruine zandsteen rotsen van Bryce Canyon. We rijden over B-wegen en door kleine dorpjes naar Lake Powell, om aan het einde van de dag de zon onder te zien gaan in Monument Valley. We bevinden ons dan in het reservaat van de Navajo-indianen en dit landschap doet echt denken aan oude western films. Uiteraard mag in deze fantastische reis ook de Grand Canyon niet ontbreken. Bij mooi weer proberen we zelfs een rondvlucht met helikopter over dit indrukwekkende natuurmonument te maken. Via Flagstaff aan de Route 66 rijden we aansluitend door de bossen over de prachtige 89A naar Sedona, om aan het eind van de dag weer langs de Route 66 te slapen in Williams. In de staat Arizona ligt het nog meest authentieke stuk van de originele Route 66 en de laatste rijdag naar Las Vegas nemen we uitgebreid de tijd om hier de sfeer van weleer door onze helmen naar binnen te snuiven. Eenmaal terug in Las Vegas hebben we nog een nacht feestvieren voor de boeg, waarin we onze fascinerende reis door dit deel van Noord-Amerika nog eens uitgebreid de revue laten passeren. 

De dagafstanden van deze motorreis zijn met opzet niet te lang gemaakt, zodat we optimaal kunnen genieten van het motorrijden en de spectaculaire omgeving. Het gebied waar we door heen rijden, is zeer afwisselend en elke dag is er weer wat anders te zien en beleven, waardoor je aan het eind van de reis ongetwijfeld het gevoel hebt veel langer onderweg te zijn geweest.

HIGHLIGHTS

Las Vegas * Valley of Fire * Zion National Park * Bryce Canyon * Lake Powell * Monument Valley * Grand Canyon * Flagstaff * Sedona * Route 66

DE ROUTE

Dag 1: vertrek Amsterdam – Las Vegas

In de ochtend vertrekken we vanaf Schiphol naar Las Vegas, waar we aan het begin van de middag lokale tijd zullen aankomen. We hebben dus de hele namiddag en avond om deze bruisende ‘nooit slapende’ stad te verkennen.

Dag 2: Las Vegas – Springdale, 265 km

Na het ontbijt vertrekken we in noordelijke richting en rijden dwars door het Valley of Fire State Park, alvorens we de staat Utah in rijden. We slapen in het leuke stadje Springdale met uitzicht op de rotspartijen van het Zion National Park.

Dag 3: Springdale – Zion National Park – Bryce Canyon, 140 km

In de ochtend rijden we door het Zion National Park om in de middag aan te komen bij de beroemde Bryce Canyon. We slapen direct bij de ingang van het park, dus hebben we alle tijd om tijdens de zonsondergang de schitterende kleuren te bewonderen op de unieke rotsformaties.

Dag 4: Bryce – Lake Powell – Page, 240 km

We rijden richting zuiden, lunchen in Kenab om vervolgens langs Lake Powell en Glen Canyon naar Page in Arizona te rijden.

Dag 5: Page – Kayenta – Monument Valley, 290 km

We slapen in Kayenta waar we onze bagage droppen, alvorens we naar Monument Valley rijden. We zijn nu in het gebied van de Navajo-indianen. Als we door het decor van woestijn en rode rotsformaties rijden, krijgen we het gevoel in een oude western te rijden. Adembenemend, helemaal als we tijdens de zonsondergang de kleuren op de rotsen letterlijk zien veranderen van roze naar dieprood.

Dag 6: Kayenta – Grand Canyon – Flagstaff, 360 km

Een bezoek aan de Grand Canyon staat op de verlanglijstjes van vele mensen, en wat is er nou mooier om het vanaf een Harley-Davidson te aanschouwen? Als het weer het toelaat kunnen we ook een helikoptervlucht over de canyon maken. We slapen in het altijd gezellige Flagstaff aan de Route 66.

Dag 7: Flagstaff – Sedona – Williams, 223 km

De scenic 89A route voert ons door de dichte bossen naar Sedona. De wouden worden afgewisseld met vergezichten op de roodbruine rotspartijen. Prachtig bochten rijden we op dit gedeelte van de reis. Vlak na het Prescott National Forrest pakken we een klein stukje I40 snelweg om op tijd in Williams aan te komen. Hier kun je je nog echt onderdompelen in het ‘echte’ Route 66 gevoel.

Dag 8: Williams – Route 66 – Hoover Dam – Las Vegas, 347 km

Bij Ash Fork slaan we af om het origineelste en best bewaarde stuk van de beroemde Route 66 te rijden, het gedeelte tussen Seligman en Kingman. In Williams hebben we er al even aan kunnen proeven, maar op dit gedeelte van de Moeder der Wegen lijken toch echt Marilyn Monroe, Elvis en de tijd van weleer tot leven te komen. Het benzinestation van Hackberry, de cafés in neonkleuren en het landschap met oude roestige auto’s uit de jaren 50, we nemen er ruim de tijd voor. Na een bezoek aan de Hoover Dam komen we eind van de middag weer aan in Las Vegas om onze motoren in te leveren. Aan de beroemde Strip zullen we onder het genot van een welverdiend drankje herinneringen ophalen van alles wat we in slechts één week gezien en meegemaakt hebben.

Dag 9: Las Vegas – Amsterdam

Vertrek vanuit ‘the city that never sleeps’, terug naar Nederland.

Dag 10: aankomst Schiphol

Aankomst op Schiphol Airport en einde van de reis.

INS & OUTS

SOORT REIS: prachtige motorvakantie over B-wegen door kleine dropjes en indrukwekkende landschappen van Nevada, Utah en Arizona

VERTREKDATUM: 8 juni 2015

REISDUUR: 10 dagen

AANTAL KILOMETERS: ongeveer 1.854

BAGAGETRANSPORT: in volgauto

AANTAL DEELNEMERS: minimaal 8

DUOPASSAGIER: op aanvraag

MOTOR: Harley-Davidson (type naar eigen keuze); Honda GoldWing of BMW R1200GS op aanvraag en tegen meerprijs

NORMALE PRIJS: € 2.695,- p.p.

MOTOPLUS-PRIJS: € 2.495,- p.p.*

PRIJS DUOPASSAGIER: € 2.060,-

*deze prijs is incl. retourvlucht Amsterdam – Las Vegas, alle overnachtingen op basis van tweepersoonskamer in hotel/motel, huur Harley-Davidson, basis WA-verzekering en aanvullende VIP verzekering motor, tol, reisbegeleiding, Unigarant Noord-Amerika verzekering, compleet programma incl. bezoek bezienswaardigheden, transfers vliegveld – hotel en v.v., entree Nationale Parken, volgauto, bagagevervoer. Excl. eten en drinken, benzine, reisverzekering/annuleringsverzekering

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN**: https://www.travel2explore.com/Motorreizen/USA/Las-Vegas.htm

**Gebruik bij een aanmelding de actiecode: MPLV15

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws