Nieuws

Michelin produceert mondmaskers in strijd tegen Corona

Ook Michelin draagt haar steentje bij in de strijd tegen Corona. De Franse bandenfabrikant heeft haar innovatiecapaciteit aangewend voor de ontwikkeling, productie en levering van verschillende soorten mondmaskers, binnen zeer korte termijn en in grote hoeveelheden.

Met dit initiatief wil Michelin actief bijdragen aan de wereldwijde strijd tegen de COVID-19-pandemie, zowel door grotere hoeveelheden mondmaskers te doneren aan gezondheidsmedewerkers in de landen waar Michelin gevestigd is als door mondkapjes te verstrekken aan haar eigen werknemers om hun gezondheid en veiligheid te beschermen.

Na de opstartfase zal Michelin op termijn wekelijks bijna 400.000 chirurgische mondmaskers van klasse 1 produceren, in de eigen werkplaatsen of in samenwerking met partners of toeleveranciers. Bovendien werkt Michelin samen met andere bedrijven om op grote schaal een herbruikbaar masker te ontwikkelen en te implementeren.

Op dit moment wordt een eerste serie van 5.000 stuks van het prototype geproduceerd. Het is de bedoeling dat in de loop van mei een productiecapaciteit van een miljoen maskers wordt bereikt en eind juni een capaciteit van meer dan vijf miljoen maskers, het equivalent van 500 miljoen wegwerpmaskers.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Voorjaarsvoordeel Royal Enfield

Voorjaarsvoordeel Royal Enfield

7 mei, 2024

Met het voorjaarsvoordeel van Royal Enfield wordt een Meteor, Classic, Scram, Interceptor of Continental GT nu nog ...

Overig nieuws