Nieuws

Dit waren de 10 meest gelezen berichten op MotoPlus.nl!

Afgelopen jaar werd de weg naar de website van MotoPlus weer goed gevonden en maakten we opnieuw een flinke groei door.

Hieronder een opsomming van de 10 meest gelezen berichten op MotoPlus.nl:

Vakantie, let op in veel landen gelden andere regels

regels buitenland motor

Foto: MotoPlus

De vakantie staat alweer voor de deur en dat betekent dat je je ook weer eens moet verdiepen in de regels die in andere landen gelden en waar we ons soms niet eens van bewust zijn. Dat laatste helpt helaas niet om onder een eventuele boete uit te komen. En die boetes kunnen in sommige landen fors uitvallen.

Lees hier verder

BMW roept 250.000 GS-en terug

BMW r1250 gs terugroepactie versnellingsbakas

Foto: BMW

BMW roept wereldwijd een groot aantal GS-en terug wegens het mogelijk breken van de ingaande versnellingsbakas in bepaalde situaties. Het gaat hierbij om de R1250GS (model K50), R1250GS Adventure (model K51) en daarnaast om de overheidsuitvoering van de R1250RT (model K52 RTP) vanaf modeljaar 2019. De terugroepactie werd bekend via de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), de Amerikaanse overheidsinstantie voor verkeersveiligheid. Volgens de NHTSA gaat het in Amerika om 18.489 voertuigen, wereldwijd zou het gaan om 250.000 stuks.

Lees hier verder

Dit zijn de 10 beste motorblokken uit onze testen

10 KTM 1290 Super Duke RR 1

Foto: KTM

Dit zijn de 10 beste motorblokken uit onze bekende 1.000-puntenbeoordeling. Spoiler-alert: het beste motorblok bestaat niet meer. 250 punten vallen er te verdienen op het testonderdeel motorblok. Onderverdeeld in tien categorieën kan het motorblok van een motorfiets op dit onderdeel dus belangrijke punten pakken. De belangrijkste categorieën, met 40 punten gewaardeerd, zijn doortrekken in de hoogste versnelling en acceleratie.

Lees hier verder

Dit waren de zuinigste motoren uit onze testen van 2022

Warmdraaien Benzine

Foto: MotoPlus

Het benzineverbruik is een standaard onderdeel van het MotoPlus-testprotocol. Deze 20 motorfietsen waren in 2022 het zuinigst in onze testen. Na de recordprijzen van dik over de 2 euro per liter die we tot aan de herfst van afgelopen jaar bij de pomp betaalden voor een liter benzine, zijn de prijzen begin 2023 een stuk gedaald. Een tankbeurt doet dus niet meer zo veel pijn, maar goedkoop is nog steeds anders.

Lees hier verder

 

Gespot: nieuwe BMW R1300GS

BMW R1300GS 1

Foto: MotoPlus

BMW mag dan inmiddels met onder meer cruisers, superbikes en motorscooters een breed en gevarieerd modelaanbod hebben, de kip met de gouden eieren is en blijft natuurlijk de boxer-GS. En precies op tijd voor het honderdjarige jubileum van de Duitse firma wordt de jongste evolutionaire stap daarvan gepresenteerd: de R1300GS!

Lees hier verder

Exclusieve scooter met motorfietstechniek

Piper Moto Piper J1 motorscooter 1

Foto: Piper Moto

Ingenieur John Piper heeft in Engeland zijn ‘Super Scooter’ J1 ontwikkeld. Onder het elegant ogende carbon dekkleed gaat sportieve motortechnologie schuil en er is zelfs een kleine serieproductie gepland. John Piper was tientallen jaren actief als ingenieur in de motorsport en ontwikkelde speciale oplossingen voor de Formule 1, voor enduranceraces in Le Mans en voor rally-evenementen.

Lees hier verder

 

Hoe goed is een CBX met 1.000.000 kilometers?

Honda CBX 1mln 1

Foto: MotoPlus

Er bestaan doorrijders en über-kilometervreters: Jürgen Hereth reed een miljoen kilometer op zijn Honda CBX Pro Link. Ofwel: de afstand van de aarde naar de maan en terug en dan nog eens zes keer rond de evenaar. Veertig jaar oud is de CBX van Hereth, maar het is de motorfiets niet aan te zien.

Lees hier verder

 

Nieuw in Nederland, soort van dan

LiveWire One 2

Foto: LiveWire

Sinds 15 maart is Nederland, evenals Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, een motormerk rijker: LiveWire. Begonnen als modelnaam van Harley-Davidsons eerste elektrische motorfiets, is het nu dus tot een zelfstandige merknaam verworden, waar de komende jaren verschillende elektrische motorfietsen onderdak gaan krijgen.

Lees hier verder

 

Dit zijn de 20 motoren met de grootste actieradius

Tankstation brandstof tanken benzine

Foto: MotoPlus

In een jaar tijd trekt er op de redactie een keur aan motorfietsen voorbij. Van A1-motoren tot echte pk-kanonnen en van scooter tot dik aangeklede toerfiets. Daar zitten heel zuinige motoren tussen (hier het overzicht van de zuinigste motoren van 2022) en motoren die met een gigantische tankinhoud over een enorme actieradius beschikken. Hieronder zetten we de motoren met de grootste actieradius die tussen 2019 en 2022 door ons zijn getest voor je op een rij.

Lees hier verder

 

Samenwerking Japanse motor- en autofabrikanten in zoektocht naar alternatieve brandstoffen

Yamaha live RX waterstof Motor driecilinder

Foto: Yamaha

Kawasaki, Yamaha, Honda, Suzuki en Toyota ontwikkelen samen waterstofverbrandingsmotoren – als onderdeel van de zoektocht naar alternatieven voor fossiele brandstoffen. Ook voor motoren en scooters. De samenwerking heet HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology). In Japan hebben grote bedrijven hun krachten gebundeld om onderzoek te doen naar alternatieve, milieuvriendelijke brandstoffen voor conventionele verbrandingsmotoren op weg naar CO₂-neutraliteit.

Lees hier verder

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws