Nieuws

Nieuw in Nederland, soort van dan…

Sinds 15 maart is Nederland, evenals Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, een motormerk rijker: LiveWire. Begonnen als modelnaam van Harley-Davidsons eerste elektrische motorfiets, is het nu dus tot een zelfstandige merknaam verworden, waar de komende jaren verschillende elektrische motorfietsen onderdak gaan krijgen.

Harley-Davidson is overigens nog altijd meerderheidsaandeelhouder van LiveWire, waarvan het dealernetwerk, met momenteel meer dan dertig Europese retailers, ook deels steunt ook dealernetwerk van de Amerikaanse traditiefabrikant. De motorfietsen worden ook door Harley geassembleerd trouwens.
Momenteel omvat het gamma één model, de One, die niet geheel verrassend grotendeels is gebaseerd op de oorspronkelijke LiveWire, zoals deze onder de Harley-vlag voer. Zowel hardware- als software-matig heeft de 75 kW (100 pk) sterke motorfiets, met een geclaimde actieradius van 150 kilometer (stad, snelweg en secundair), echter de nodige updates gehad.

Eén van de meest opvallende zaken is misschien nog wel de nieuwe prijs: in Nederland kost de One namelijk € 25.390,- en dat is een enorme bak geld minder dan de € 34.000,- die Harley-Davidson voor haar elektrische pionier vroeg. Voor die pecunia krijg je een motorfiets met onder meer een 15,4 kWh accupakket(met twee oplaadmogelijkheden: level 1 en DC snelladen) en een modern elektronicapakket rond een 6-assige IMU.

De LiveWire One is er in drie kleuren, Nimbus Gray, Nightfall Blue en Liquid Black, en wie er nu één reserveert voor € 100,-, krijgt prioriteit bij de uitlevering van de eerste modellen vanaf april dit jaar. Info: www.livewire.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...
Yamaha Demo Ride Tour 2024

Yamaha Demo Ride Tour 2024

28 februari, 2024

Met vooruitstrevende designs zijn de Yamaha-modellen in de 2024 line-up stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken, ...

Overig nieuws