Nieuws

Aramco Racing Team VR46 met Ducati in MotoGP

Dat ‘The Doctor’ in 2022 met een eigen MotoGP-team aan de start staat, was al bekend. Maar inmiddels heeft het Aramco Racing Team VR46 bekend gemaakt dat dit met Ducati-motoren gaat gebeuren.

Het Aramco Racing Team VR46 heeft voor seizoen 2022 t/m 2024 een overeenkomst gesloten met Ducati. Het team zal twee machines tot haar beschikking krijgen, maar welke coureurs daar op gaan zitten, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat Pablo Nieto, sinds 2015 betrokken bij de VR46 Riders Academy en het Sky Racing Team VR46 in de Moto2 en Moto3, teammanager zal worden van het nieuwe satelliet-team van Ducati.

Alessio Salucci, VR46 Riders Academy: “We zijn blij om aan te kondigen dat we volgend jaar in de MotoGP zullen rijden met twee rijders in de kleuren van VR46.”

Carmelo Ezpeleta, Dorna CEO: “Het VR46-team mogen verwelkomen in de MotoGP-klasse in 2022 is geweldig voor zowel de fans als de MotoGP-paddock”

Luigi Dall’Igna, General Manager Ducati Corse: “We zijn erg blij dat we deze overeenkomst voor de komende drie jaar met VR46 hebben kunnen sluiten. De VR46 Riders Academy heeft altijd op professionele wijze gewerkt en vele rijders de kans gegeven om ervaring op te doen in de Moto3 en Moto2, daarom streven we ernaar om het team van maximale technische ondersteuning te voorzien.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.