Toeren

Z tot Z tour – Zevenaar naar Zoelmond

Kawasaki’s Z900 is een van de populairste machines in zijn klasse en bij uitstek een motor om Nederland mee te verkennen. De actieve rijhouding en het gretige karakter nodigen uit tot rijden, daarom nodigden we lezers uit om met de viercilinder van Z naar Z te rijden. Joop Kraaijvanger was een van de gelukkigen en stuurde de naked van Zevenaar naar Zoelmond.

De Burger King pal aan de A12 vormt het startpunt, van daaruit gaat het in eerste instantie richting Groessen, langs Loo en de dijk naar het pontje over de Nederrijn. Aan de Huissense kant pakken we de route verder op en gaat het onder meer naar de Linge, waar het monument De Vleugel staat. Dit beeld, in de vorm van een vleugel, herinnert aan de intensieve vliegbewegingen en oorlogshandelingen in de regio Nijmegen, Overbetuwe en Arnhem.  Na pak’m beet ?? kilometer dient het dorpje Asch zich aan, het laatste plaatsje voor het eind van de tocht, Zoelmond inderdaad. Onderstaand de route!

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.