Toeren

Rondje Achterhoek

Bij de MotoPlus Roadbook-tour uit nummer 7/2013 rijden we in de achtertuin van MotoPlus, een prachtig rondje door de Achterhoek waar de natuur in dit koude voorjaar net ontluikt. Met de start in Doetinchem rijden we over veelal smalle B-wegen de Achterhoek in. Bij Silvolde komen we op misschien wel de mooiste wegen in de Achterhoek, namelijk de Rabelinkstraat en de Bievinkstraat. Al zijn de Kapelweg en de Wissinklaan, een paar kilometer verderop in de route, ook schitterend om te rijden. Bij lokale motorrijders en bij toerclubs zijn deze wegen bijzonder geliefd, daarvan getuigt ook het waarschuwingsbord om rustig te rijden en aan de bewoners te denken!
Via het Rademakersbroek, vlakbij Varsseveld, komen we in Lintelo en rijden richting IJzerlo om via De Heurne naar Dinxperlo te gaan. Binnendoor gaat het verder naar Aalten waar het landschap licht glooiend is en prachtig om in te rijden. Deze glooiingen worden Essen genoemd en zijn ontstaan in de laatste ijstijd waar gletsjers de aarde voor zich uitduwden en tijdens het smelten de aarde als heuvels achterliet. Net voor Bredevoort – bekend als boekenstad – draaien we de Kloosterdijk op en komen langs een standbeeld van een kloosterbewooner van rond 1600. De Kloosterdijk gaat over in de Schaarweg en loopt door prachtige natuur. De terrastip bij Beneman in Vragender is een goede gelegenheid om de inwendige mens te versterken. En getuige de bemodderde offroad-motoren die er in het weekend vaak op de stoep staan, kunnen ook de noppenliefhebbers in deze streek hun hart nog ophalen. Via Lievelde en Heelweg komen we in Halle, om binnendoor richting Westendorp te rijden. Langs het mooie kasteel De Slangenburg komen we dan weer aan in Doetinchem, het eindpunt van deze MotoPlus Roadbook-tour.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.