Toeren

Roadbook-tour: Het Rivierenland

Een mooie slingerende dijk weg, daar hebben we er genoeg van in ons kleine landje. Zo  bewijst deze Roadbook-tour, die zich afspeelt tussen de Waal en de Lek. We starten bij de McDonalds in Vuren en rijden door het polderlandschap van de Tielerwaard richting Rumpt en door Beesd naar Buren. Via Erichem gaat het door naar Zoelen waar we langs kasteel Soelen de weg vervolgen. Het Amsterdam-Rijnkanaal wordt in eerste instantie geheel aan het oog onttrokken door een groenstrook, maar na circa 50 km op de route krijgen we een prachtig uitzicht over het kanaal richting Wijk bij Duurstede, met de Prinses Irenesluis en de kenmerkende stompe toren van de Grote kerk goed in beeld. Aan de overkant is het dorp Spijk ook nog net te zien.
Over de Lekbandijk komen we in Ravenswaaij waar we net na de bebouwde kom de dijk verlaten en richting Zoelmond, Buren en Tiel gaan. Voor Asch bereiken we de terrastip van deze toertocht bij ‘De Kletskop’. Gezien het uitnodigende Stop-bord met een motorrijder erop zijn we er van harte welkom.
Na een opwarmende bak koffie rijden we via slingerende smalle wegen naar Beusichem en dan over de Lekdijk West richting Culemborg. Daar gaat het verder over de Goilberdingerdijk langs Fort Everdingen richting Everdingen, alwaar we de bekende Diefdijk naar Leerdam opzoeken. Langs de wielen De Waai en het Wiel van Bassa komen we dichtbij Leerdam, om vervolgens langs De Linge, Fort Asperen en Het Geofort weer in de Tielerwaard te komen. In Dalem rijden we de Waaldijk op naar Vuren. Daar verlaten we de Waaldijk en rijden weer richting het startpunt van deze MotoPlus Roadbook Tour door het mooie rivierenland.

Onderstaand de GPS-bestanden (in verschillende bestandsformaten) van deze waterrijke, 130 kilometer lange route!

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-