Toeren

Achterhoektoer Open Dag

Deze MotoPlus Roadbook-tour begint en eindigt in Varsseveld, bij de redactie van MotoPlus. De rit is dus mooi te combineren met een bezoekje aan de tweede open dag van MotoPlus, die wordt gehouden op 7 september aanstaande, maar kan natuurlijk ook op een andere dag gereden worden. Door-de-weeks, bijvoorbeeld, als het op de kleine wegen in de Achterhoek veel minder druk is met fietsers en toeristen.
De rit zelf gaat deze keer richting Lochem en Neede. Na het vertrek uit Varsseveld rijden we helemaal binnendoor via Westendorp, Halle-Nijman en Halle–Heide richting Varssel en Hengelo (Gld). Vlak voor Hengelo gaan we via de buurtschappen Noordink en Linde naar Kranenburg, om bij kasteel Wientjesvoort het natuurgebied Grote Veld in te draaien. Onderlangs de Lochemseberg rijden we vervolgens naar Zwiep, waar een leuke pauzeplaats bij ‘De Witte Wieven’ is. Vervolgens komen we via Gelselaar, Noordijk, Haarlo, Beltrum, het Ruurlosebroek, Mariënvelde en Harreveld weer terug in Varsseveld.

De routebestanden en aanrijroutes zijn samengevoegd in een RAR bestand. Om deze uit te kunnen pakken heb je het programma Winrar nodig, mocht je dat niet hebben, dan kun je deze hier gratis downloaden

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Achterhoek Gelderland Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-