Toeren

Kawasaki Z-tour: van Zevenaar tot Zeegse

Kawasaki’s Z900 is een van de populairste machines in zijn klasse en bij uitstek een motor om Nederland mee te verkennen. Zijn actie rijhouding en gretige karakter nodigen uit tot rijden. Daarom nodigden we lezers uit om met de Z900 van Z naar Z te rijden. Dit keer onder leiding van Piet de Jong die van Zevenaar naar Zeegse reed.

Ook deze Z tot Z-tour wordt afgetrapt bij de Burger King in Zevenaar nabij de A12. Vanaf deze deze goed bereikbare plek gaat het richting het nabijgelegen Didam, waarbij je meteen verwend wordt met een prachtig zicht op de fraaie witte St. Martinusmolen, die in 1855 gebouwd werd. De tour voert verder via mooie dorpjes als Wehl, Hummelo en Toldijk naar Baak. Bij het uitrijden van dit kleine dorpje passeer je aan de linkerzijde Landgoed Baak.  Via onder meer Wichmond, Vorden, Almen en Laren rijden we verder omhoog richting het einde van Gelderland. Die provincie stopt namelijk ter hoogte van de Bolksbeek, waarna we middels een bord welkom worden geheten in het fraaie Overijssel. Via onder andere het Overijsselse Salland gaat het omhoog naar Drenthe, waar we langs Emmen richting Groningen. Na het passeren van de provinciale grens tussen Drenthe en Groningen, komen we uit in het plaatsje met de opvallende naam: Barnflair. Klinkt als een Engelse naam, maar is toch echt helemaal Nederlands en betekent zoveel als brandend veen. Na onder meer Zandberg, Gasselte en Gasteren dient onze eindbestemming Zeegse zich aan!

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.