Nieuws

Upgrade van 8 miljoen voor TT Circuit

De komende jaren wordt er 8 miljoen geïnvesteerd in het TT-circuit. Assen heeft van de Dorna een tienjarig contract gekregen voor de organisatie van de MotoGP en met deze langlopende overeenkomst was ook de provincie bereid om de upgrade van het circuit te subsidiëren, waarbij het vier miljoen voor haar rekening neemt.

De investering van 8 miljoen komt vooral ten goede aan de publieksvoorzieningen. Inmiddels is men begonnen met de sloop van de oude Haarbocht-tribunes. Deze worden vervangen door nieuwe (onoverdekte) tribunes, die naadloos aansluiten bij de huidige hoofdtribune en dus ook veel hoger worden voor een beter uitzicht op de baan. Onder de nieuwe tribunes worden verkoopstandjes en winkels gesitueerd. Peter Oosterbaan (directeur van het TT-circuit): “Met die acht miljoen gaan we de komende drie winters aan het werk en krijgen de publieksvoorzieningen een belangrijke upgrade. De nieuwe Haarbochttribune krijgt ook betere voorzieningen voor gehandicapte toeschouwers. Het aantal zitplaatsen blijft gelijk, maar het is wel een flinke kwaliteitsverbetering. Na deze eerste fase zullen ook de oudere tribunes aan de andere kant van de Hoofdtribune en GT-bocht worden aangepakt. Op termijn zullen dus de Winterdijk-, Stekkenwal- en De Bult-tribunes ook worden vernieuwd. Daarnaast zullen de gravelpaden achter de tribunes worden verhard en krijgt het circuit een nieuw digitaal camerasysteem.”
TT-voorzitter Arjan Bos liet er na de recente geruchten over de Formule 1 op het TT-circuit geen enkele onduidelijkheid over bestaan: “Assen is en blijft een puur motorcircuit. We zijn enorm blij met ons tienjarig contract. Alleen Qatar is naast Assen de komende tien jaar verzekerd van een MotoGP, om maar even aan te geven hoe uniek onze positie is in de MotoGP-wereld. We zijn dan ook erg blij dat we met de investering van 8 miljoen weer stappen kunnen zetten. Het publiek is het kapitaal van Assen, vandaar dat we er de komende jaren alles aan gaan doen om de publieksvoorzieningen te optimaliseren. Mocht de Formule 1 ooit weer in beeld komen, dan willen we daar uiteraard zeker over nadenken, maar dan ben je minimaal drie jaar verder. Voorlopig gaan we uit van onze eigen kracht en richten we ons volledig op motorracen. Het motorpubliek staat voor ons voorop!”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws