Nieuws

Harley-Davidson onthult 2 nieuwe modellen

Dachten we net dat we alle nieuwtjes voor 2016 wel hadden gehad, komt er ineens leuk nieuws van de andere kant van de oceaan. Harley-Davidson tovert namelijk op de valreep nog even twee nieuwe modellen uit de hoge hoed. Zo breiden de Amerikanen hun high-end CVO-lijn uit met deze nieuwe Pro Street Breakout. De in een gelimiteerde oplage gebouwde powercruiser, met een heerlijk duister bijna dreigend voorkomen, is zoals het een goed CVO-exponent betaamt niet alleen rijkelijk behangen met prijzige onderdelen, maar ook voorzien van een lekker potente aandrijving. De bekende Screamin’ Eagle Twin Cam 110 (met anti-hop koppeling) om precies te zijn, die ademt door een setje fraai ogende Screamin’ Eagle Elite luchtfilters. Tal van hoogwaardige stijlelementen geven de Pro Street een lekker exclusieve look, getuige onder meer de custom wielen (tot Aggressor gedoopt), Ø 43 upside-down voorvork, het drag-stuur en de vette 240 achterslof. Stijlvol geheel, toch is het vooral het bijzondere kleurenschema waarmee de Pro Street de show steelt. De donkere smoke-basiskleur in combinatie met een satijnkleurige details en opvallende striping geven de anabolencruiser een smaakvolle, maar tegelijkertijd ook licht dreigend uiterlijk. Standaard aan boord: ABS en cruisecontrol.
Tweede overzeese nieuwtje is er in de vorm van uitbreiding van het afgelopen jaar geïntroduceerde S-platform, dat zich kenmerkt door net even wat sterkere en rijker opgetuigde versies van de reguliere modellen. De Softail Slim en Fat Boy waren de eerste afgeleiden van deze nieuwe stroming binnen Harley-gelederen, en daar komt nu een Low Rider S bij. Waar de standaard Low Rider het met de Twin Cam 103 moet zien te redden, heeft de S de beschikking over de Twin Cam 110, die in combinatie met Screamin’ Eagle luchtfilter goed is voor 156 newtonmeter bij 3.500 toeren. Sodeju! Verder kregen voor- en achtervering een flinke oppepper en is de S standaard uitgerust met zowel ABS als cruise-control. Qua kleurstelling koos Harley ook hier weer voor het duistere pad, waarbij de goudkleurige velgen en tank badge (hommage aan de ’77 XLCR Café Racer) een mooi contrast vormen met het verder zwarte jasje van de twin.
De Harley-Davidson Pro Street Breakout CVO is per direct leverbaar voor de somme van € 31.500,00, de Low Rider S staat begin mei bij de dealer, en wel voor € 22.500,-. Info: www.harley-davidson.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Voorjaarsvoordeel Royal Enfield

Voorjaarsvoordeel Royal Enfield

7 mei, 2024

Met het voorjaarsvoordeel van Royal Enfield wordt een Meteor, Classic, Scram, Interceptor of Continental GT nu nog ...

Overig nieuws