Toeren

Middelgebergten Duitsland

Van het Ebbegebergte en het Rothaargebergte over het Thüringer Schiefer- en Elbsandsteingebergte tot aan het Zittauer gebergte. Dat zijn weliswaar geen Alpiene hoogstandjes, maar toch is een tour door deze Duitse middelgebergtes bochtengeluk van de bovenste plank, zo valt te lezen in MotoPlus 14/2020.

Daarin reizen we van west naar oost door het midden van Duitsland. Tijdens deze fantastische tocht rijg je het ene middelgebergte met het andere aaneen. Het o zo populaire Sauerland vormt de aftrap, waarna je onder meer het Ebbe-, Rothaar-, Thüringer Schiefer-, Erz-, Elbsandstein en uiteindelijk Zittauergebergte voor de wielen krijgt. De hoogste top op je weg naar het oosten meet een alleszins bescheiden 1.215 meter, desondanks is het aanbod aan kappende, draaiende, stijgende en dalende weggetjes niet alleen enorm, je heb de wegen ook nog eens nagenoeg voor jezelf. En het is heel wat dichter bij huis dan de Alpen!
Onderstaand vind je de dik 1.200 kilometer lange route. Ga je de reis maken, deel dan enkele van je mooiste foto’s met ons. Wellicht vind je jezelf terug in je lijfblad, wat je ook nog het enige echte MotoPlus T-shirt oplevert!

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-