Toeren

Hessen Duitsland

Samen met het naastgelegen Thürungen vormt Hessen het hart van Duitsland. Deze deelstaat staat bij de gemiddelde toerist niet direct op het netvlies, maar heeft zeker de motorrijder behoorlijk wat te bieden. Prachtige natuur en middelgrote gebergten om maar wat te noemen. En heel veel historische heuvelklimcircuits niet te vergeten.

De regio herbergt onder andere delen van het Westerwald en Sauerland, gebieden die onder de meeste motorrijders prijzen omdat je er werkelijk fantastisch kunt rijden. Hieronder vind je een prachtige route door deze centraal in Duitsland gelegen deelstaat. Over een lengte van dik 500 kilometer leidt deze je door verschillende middelgebergten en over de hoogste toppen van Hessen: de Wasserkuppe, Taufstein (Vogelsberg) en Großen Feldberg. Over het algemeen is de route verrassend bochtig, enkel in het Rijn-Main gebied zitten er langere rechte stukken tussen. De wegen zijn goed en op de hoogtepunten vind je vaak druk bezocht Motorrad Treffs, ook leuk. Wel goed om te weten, sommige wegen (rondom Reußenkreuz o.a.) zijn in het weekend afgesloten voor verkeer.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.