Toeren

Noordrijn-Westfalen, Duitsland

In MotoPlus 5/2018 vind je een reisverslag over waarschijnlijk één van de meest populaire Duitse bestemmingen onder Nederlandse motorrijders: Noordrijn-Westfalen, dat onder meer Sauerland tot zijn regio’s mag rekenen. Wershofen, gelegen in het zuiden van deze Duitse deelstaat, op een uurtje of drie rijden vanaf Utrecht, vormt het begin van een meer dan enerverende route.

Die is een goede 600 kilometer lang, waarbij je alle bijzondere regio’s van de deelstaat ontmoet. Heel diverse kilometers ook, variërend van rustig cruisen in het Rijnland tot sportief rijden vanwege de bochten met een bijna Alpijns karakter bij de Rhein-Weser-Turm. Daartussenin hebben de uitlopers van de Eifel, de fraaie hoogtepunten van het Bergse Land, het Sieger- en Sauerland en het Teutoburger Wald een grote aantrekkingskracht. Een perfecte mix van actie en ontspanning.

Vanwege de lengte hebben we de route opgeknipt in drie delen, voor wie het zitvlees even flink wil testen, is ‘ie er uiteraard ook als complete route!

21 2012 Nordrhein Westfalen

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Duitsland Noordrijn-Westfalen
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-