Toeren

Oberschwaben Duitsland

Oberschwaben is een regio in het zuiden van Duitsland en beslaat ongeveer de driehoek tussen de zuidelijke rand van de Schwäbischen Alb, de Bodensee en de rivier Lech in het oosten. Verscholen in het rustige heuvellandschap liggen tal van kleurrijke dorpen en historische steden. De regio is echter niet alleen populair onder cultuurliefhebbers, maar ook onder fietsers en wandelaars. En wellicht komen daar binnenkort ook motorrijders bij!

De bekende Barokroute leidt toeristen al tientallen jaren door een werkelijk prachtige, landelijke idylle. Het authentieke stukje Zuid-Duitsland zoals dat in reisbrochures altijd zo vrolijk wordt geventileerd. En dan is er nog iets waaraan de regio zijn culturele identiteit grotendeels dankt: er zijn tal van grote en kleinere bierbrouwerijen. En combineer je beide zaken, dan krijg je onderstaande, prachtige rondrit door de regio, met het klooster in Zwiefalten (met brouwerij) als uitvalsbasis. Een trip van 250 kilometer, waar je met alle uitstapjes toch wel een dag of twee mee zoet bent.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.