Toeren

Roadbooktour Gronau

BUURMANS GRAS…

Buurmans gras is altijd groener, zo luidt het gezegde. Toerend door de Duitse grensstreek, net over de grens bij Enschede, ga je inderdaad geloven dat daar een kern van waarheid in zit. Geen kilometerslange 60 km/uur zones, mooie rustige wegen zonder verkeersdrempels, leuk bochtenwerk, secundaire wegen waar je gewoon 100 km/uur mag rijden en een heerlijk, glooiend landschap dat de wereld meteen een extra dimensie geeft. Kortom: om lekker relaxed te toeren is het absoluut de moeite waard om eens even een kijkje over de grens te nemen.
Voor het “Nederlandse gevoel” zijn de start en finish van deze tocht bij Van Dijk Motorcycles in Gronau, voor de oudere motorrijders nog bekend van het toenmalige Motorpaleis Piet van Dijk Enschede. Naast deze grote motorzaak zit Willy’s Motorsport Café en dat blijkt een heel leuke uitvalsbasis te zijn voor deze Duitse toertocht.
Als je de tocht gaat narijden op 10 september kun je meteen een praatje maken met de MotoPlus-redactie, die dan aanwezig is in Gronau.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.