Premium

Tweede topoverleg in de Alpen!

De eerste topconferentie van de Alpenmasters 2023 zit er op! De eerste finaleplaatsen zijn vergeven en de eerste verliezers hebben hun koffers weer gepakt. Tijd voor de laatste vier groepsduels, en dat de Europese mid adventures, sportieve toermotoren, mid nakeds en power nakeds!

In MotoPlus 16 las je onder andere dat de Suzuki V-Strom 800DE een finaleplaats wist te bemachtigen bij de Japanse mid adventures. Daarmee kan hij in de voetsporen van zijn voorganger – de V-Strom 650 – treden. Die won namelijk de allereerste Alpenmasters in 2005, alweer 19 jaar geleden! Naast de V-Strom 800DE staan in de finale de Ducati Scrambler Icon, Energica Experia en BMW R 1250 GS Adventure.
Maar hoe zit het bij de vier overige categorieën, drukt bij de avonturiers met 21” voorwielen de Aprilia Tuareg 660 of de KTM 890 Adventure R zijn neus het eerst aan het venster? Overtuigt de twin van de Moto Guzzi V100 Mandello S op de berghelling, of toch de triple van de Yamaha Tracer 9 GT+? En kan de Honda CB750 Hornet wraak nemen voor de Transalp, omdat die verloor van de V-Strom, door de Suzuki GSX-8S uit de race te gooien?

En tot slot de moeder aller vragen: welke 208 pk zijn leuker te rijden op een bergpas: die van de Ducati Streetfighter V4S of die van de BMW M1000R? In MotoPlus 17/2023 lees je het antwoord op deze en alle andere vragen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws