Terug naar motorroutes Nederland

Motorroutes Friesland

Alle Friesland routes

Ontdek de mooiste motorroutes in Friesland

Friesland, bekend om haar waterrijke landschappen, karakteristieke dorpjes en rijke geschiedenis, biedt een unieke beleving voor motorrijders. Dit is een provincie die smeekt om ontdekt te worden, waar elke bocht je trakteert op een nieuw adembenemend uitzicht. Ontsnap aan de drukte van de stad en duik in de natuurlijke schoonheid van Friesland.

De unieke Friese meren

De Friese meren zijn een trots van de lokale bevolking en een genot voor motorrijders. Rijdend langs de oevers van bijvoorbeeld het Sneekermeer of het Slotermeer, wordt je verwelkomd door een horizon vol zeilboten, rustieke boerderijen en uitgestrekte rietvelden. De meren, gevormd door eeuwen van turfsteken, vertellen het verhaal van Friesland. De slingerwegen rond deze meren vormen de perfecte uitdaging voor iedere motorrijder.

De Waddenzee

De Waddenzee is niet zomaar een stukje water; het is een dynamisch kustgebied en UNESCO Werelderfgoed. Een motorroute langs dit indrukwekkende gebied is dan ook een ervaring op zich. De frisse zeelucht, het geluid van overvliegende vogels en het zicht op de steeds veranderende zandbanken maken een rit langs de Waddenzee tot een onvergetelijke ervaring. Bij eb kun je de zeehonden op de zandbanken zien liggen en genieten van het unieke schouwspel van het wadlopen. Het is dit samenspel tussen land en water, natuur en mens, wat een rit langs de Waddenzee zo bijzonder maakt. Stel je voor: jij, je motor en kilometers aan dijken met aan de ene kant het uitgestrekte wad en aan de andere kant het Friese landschap. Puur genieten.

Het Friesche landschap

Het Friese landschap heeft een bijna mystieke kwaliteit, met haar uitgestrekte heidevelden, historische terpdorpjes en de kenmerkende kop-hals-romp boerderijen. De regio rond het Nationaal Park De Alde Feanen is een echte aanrader, met z’n moerassen, meren en veenplassen. Rijdend door dit landschap, met de wind in je gezicht en de geluiden van de natuur om je heen, krijg je een gevoel van vrijheid dat alleen een motorrit je kan bieden.

Friesland, of zoals de Friezen het liefkozend noemen, Fryslân, is veel meer dan alleen een provincie: het is een beleving. De experts van Motoplus bieden je toegang tot de wonderen van Friesland en nog veel meer andere locaties. Dus waar wacht je nog op? Download een motorroute naar keuze, zet je helm op, spring op je motor en ervaar het plezier van rijden in een van de mooiste provincies van  Nederland.