Toeren

Langs de Moezel

De herfst is het jachtseizoen. Vlak voor de winterslaap trekken mannen er op uit om nog één keer de elementen te trotseren, de gevaren in de ogen te zien en beladen met trofeeën weer naar huis te komen. Mannen met geweren, hengelaars, fotografen, verzamelaars van paddestoelen en bochtenjagers op motoren hebben het allemaal op hun eigen prooi gemunt, maar het idee is hetzelfde: voorraad hamsteren om de winter mee door te komen!
Dat is de inleiding van het fraaie toerverhaal van Michiel van dam in MotoPlus 18/2007. Hij maakte deze toer vanuit Hotel Zum Löwen aan de Moselweinstrasse 23 in 56814 Ediger-Eller (Duitsland). Klik hier voor meer informatie over het hotel. Hotelbaas Kurt Saffenreuther (rijdt zelf op een Yamaha Diversion) biedt motorrijders twee weekeinden in oktober om het toerjaar 2007 in een passende ambiance af te sluiten: op 19 t/m 21 oktober en op 26 t/m 28 oktober kun je genieten van dit ‘Biker Herfstweekend’. Het arrangement is op basis van twee overnachtingen inclusief ontbijt en avondeten (half pension) en de kosten bedragen 120 euro per persoon, bij verblijf in een tweepersoonskamer. Eventueel een dag verlengen kost € 50,- p.p. extra. En wanneer je MotoPlus nr. 18/2007 meeneemt om aan Kurt te laten zien, dan krijg je bij aankomst een gratis glas Federweisser (jonge wijn) met een uienkoek.
Rond dit hotel heeft Michiel van Dam een fraaie dagtocht uitgezet. Deze ligt in het hotel, maar is voor GPS-bezitters ook alvast vooraf te downloaden voor in je Garmin of TomTom. Open daarvoor de bijgaande bijlages.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Duitsland Frankrijk Friesland Luxemburg
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-