Toeren

Roadbook-tour Lauwersmeer

Er gaat niets boven Groningen, zo luidt de bekende reclamekreet. Toch wel: de MotoPlus Roadbook-tour rond het Lauwersmeer, een prachtige motorrit langs de Waddenzee. De rit begint begint op de grens tussen Groningen en Friesland, bij restaurant hotel De Piramide in Opende. Vandaar rijden we Friesland in via Buitenpost door de IJzermienden richting Dokkum. Nog verder naar het noorden komen we in Wierum waar we vanaf de dijk een prachtig uitzicht hebben over het Wad. Via Moddergat en Anjum gaat het door De Mieden naar de terrastip: restaurant/herberg De Pater in Dokkumer Nieuwzijlen. Van daaruit gaat het verder oostwaarts langs de Pomsterplaat en de Nieuwe Ruigezandsterpolder richting Zoutkamp, waar we langs de gezellige haven rijden.
Na een rondje om Lauwersoog rijden we door de West- en Hornhuisterpolder naar Kruisweg en Leens om via binnenwegen door de Oude Zuurdijkster- en Uiterdijksepolder naar Munnekezijl te rijden. Voor Burum zien we rechts in de weilanden de schotels van het grondstation voor satelietcommunicatie “It Greate ear”. Na Visvliet en Lutjegast komen we via de Grootegastermolenpolder weer in Opende.

Hieronder vind je de downloads voor deze route, als Word-bestand om uit te printen, als GPX of GDB voor je Garmin of als ITN-bestand voor je TomTom. Verder nog een KML-bestand om de route vooraf te bekijken met Google Earth.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.