Toeren

Gaasterland

Vlak weliswaar, maar dat betekent niet per definitie dat je er met de motor niet de nodige fun kunt beleven. Integendeel, deze roadbook-tour door het Friese Gaasterland (Gaasterlân voor intimi) laat je kennismaken met de mooiste stukjes van deze noordelijke provincie. It giet oan!

De start van deze roadbook-tour is bij Hotel Lemmer, een voormalige masten- en zeilmakerij aan de rand van het centrum van de gelijknamige plaats. Langs de boorden van het IJsselmeer rij je vervolgens naar onder meer Stavoren en aansluitend Workum. Op de prachtige markt van deze plaats vind je onder meer Hotel/Restaurant De Gulden Leeuw, een fijne plek voor een korte (of lange) pauze. En kunstliefhebbers opgelet, een stukje verderop is het Jopie Huisman Museum gevestigd, waar werk van deze bekende Friese schilder is te zien.

Makkum vormt aansluitend het meest noordelijke punt van de route. Na tig prachtige kilometers kom je uit in Balk, waar HCR Teernstra het tweede MotoPlusPunt van de route vormt. Bij het café hebben ze een mooi terras aan de vaart dat uitzicht biedt op de vele bootjes die door Balk varen. Na een bocht om het Tsjûkemar eindigt de route weer in Lemmer, bij de McDonalds om precies te zijn. Heb je je gastronomische drempel iets hoger liggen, dan rij je gewoon een stukje door tot in het gezellige centrum!

Startpunt: Hotel Lemmer, Polderdijk 1, Lemmer
MotoPlusPunt 1: Hotel/Restaurant De Gulden Leeuw, Merk 2, Workum
MotoPlusPunt 2: HCR Teernstra, Van Swinderenstraat 69, Balk
Eindpunt: McDonalds, Transveer 1, Lemmer

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-